Кавоварка для кави на піску. Габарити — 410х320х220 мм, 220 В, 1,3 кВт, 4 турки та спеціальний пісок, ступеневе регулювання потужності ТЕНів, світловий індикатор
Кава на піску (кавоварка для кави по східному) — модель КВ-4, легка, компактна, недорогий пристрій для приготування справжньої кави по-турецьки
Всі можливі способи приготування кави на піску, у принципі, вирізняються тільки своїм основним завданням — як із кавових зерен передати в рідину смак, колір, аромат? Наприклад, «еспресо» готується парою крізь розмелена кава під час тиску 8-9 атмосфер.
Під час приготування кави на піску береться кава, заливається водою, підігрівається. Але є безліч тонкостей, які треба обов'язково враховувати.
Помел має бути найдрібнішим, практично «в пил». Дрібний помел гарантуватиме гарне піноутворення, та й гуща не буде так скрипіти на зубах.
Для приготування кави на піску використовується спеціальний посуд — турка, він же джезва. Джезви бувають із неіржавкої сталі або з міді. Мідні — дорожче задоволення, зате прогріваються рівномірніше.
Для кавоварки кави на піску пісок краще використовувати кварцовий (більша частка кварцу та слюди) — він чистіший, швидший і рівномірніший нагрівається.
Каву не можна кип'ятити, зіпсується смак. І нагрівання має бути рівномірним. Тому придумали спеціальні апарати. Вони трохи відрізняються конструкцією, дизайном і габаритами, але принцип один і той самий. Апарати під'єднують до мережі 220 В, пісок нагрівається ТЕНами, а їх потужність становить 1-2 кВт. Дуже бажано наявність реле, яке дає змогу підтримувати заданий температурний режим у діапазоні від 100 до 300 °C. Пісок — у комплекті, турка теж.
У турку заливаємо вже гарячу воду. Можна й холодну, це порушення не дуже істотне. Захоплює турку в пісок кавоварки кави на піску. На дні пісок гарячий, а зверху — тільки теплий. За кілька хвилин з'являється кавова піна. Турку виймаємо з піску, даємо піні осість. Знову займається турку в пісок, знову даємо піднятися кавовій піні, і так кілька разів. Метод трудомісткий і вимагає часу.
Кава розливаємо в маленькі кавові чашечки з гущою, не проціджуючи. Окремо подаємо холодну воду. За бажання можна додати в чашку кілька крапель води, щоб гуща швидше осіла. Кава по-східному заведено пити невеликими ковтками та запивати холодною кип'яченою водою.
Конструкцією передбачено ступеневе регулювання потужності ТЕНів кавоварки для кави на піску.
Світловий індикатор забезпечує візуальний контроль роботи кавоварки по східному.
Технічні характеристики:
Габаритні розміри, (д/ш/в), мм. – 410х320х220
Напруга, В — 220
Потужність, кВт — 1.3
Комплектація — 4 турки для кави, спеціальний пісок.
Вага, кг. – 8
Основні | |
---|---|
Тип професійної кавомашини | Традиційна |
Виробник | КИЙ-В |
Тип використовуваної кави | Мелений |
Країна виробник | Україна |
Сфера использования | HoReCa, Fast-food, Вулична торгівля |
Номінальна напруга | 220 В |
Гарантійний термін | 12 міс |
Призначення | Професійне |
Тип кавоварки | Кава "по-турецьки" |
Споживана потужність | 1300 Вт |
Тип управління | Механічне |
Стан | Новий |
Габаритні розміри | |
Вага | 8 кг |
Додаткові характеристики | |
Матеріал корпусу | Нержавіюча сталь |
- Ціна: Ціну уточнюйте