Об'ємні пухирчасті гонконгські вафлі з начинкою всередині.
Історія приготування вафель відправляє нас на тісні вулички Гонконгу, де у 50-х роках минулого століття місцевий кондитер придумав страву, приречену на успіх у місцевих жителів, а в швидкому майбутньому і в туристів.
Вафлі дивовижної форми, у формі кульок, так швидко стали популярними, що через кілька десятків років з'явилися сотні кафе та ресторанів у всьому світі, основна страва яких саме гонконгські вафлі.
Вафельниця призначена для випікання об'ємних вафель, такі вафлі подаються як самостійна страва або як десерт із наповненням фруктами, джемом, вершками або шоколадом. Обладнання підійде для використання як у ресторанах або кафе, так і в фаст-фуд закладах.
Характеристики:
- Корпус виготовлений з неіржавкої сталі.
- Робоча поверхня з антипригарним покриттям.
- Однопостова.
- Об'ємні пухирчасті гонконгські вафлі.
- Нагрівання здійснюється одночасно зверху та знизу.
- Терморегулятор 0 - 250 С.
- Таймер 0-5 хв.
- Стійка основа.
- Потужність ТЕНа 1,4 кВт.
- Напруга: 220В/50Гц.
- Габаритні розміри: 225х420х290 - Вага: 6 кг.
- Паковальні розміри:485х295х315 — Вага в упаковці: 6,5 кг.
РЕЦЕПТ ГОНКОНГСКИХ ВАФЕЛЬ
Особливість вафель із Гонконгу в їх формі — це кульки. Пластину можна загорнути кулечком, трубочкою або як завгодно та наповнити морозивом, кремом, ягодами з вершками або горіховою м'якою карамеллю. Але що говорити про начинки, якщо поки що немає випеченої вафельки?
Інгредієнти:
Мука – 140 гр.;
Пекарський порошок для випічки — 7,5 г;
Сухий порошок для заварного крему або пудингу — 1 ст. л.;
Крохмаль тапіоки або кукурудзяний — 28 г;
Курячі яйця — 2 шт.;
Сахар – 140 гр.;
Концентроване молоко (можна солодке) — 28 г;
Вода кип'ячена тепла — 140 мл;
Олія без запаху — 28 г;
Ванільна есенція — 2-3 крапельки.
Невелику кількість рослинної олії для змащування форми.
Метод:
1. Просіяти борошно, змішати всі сипкі сухі інгредієнти.
2. Яйця окремо збити з цукром, але не міксером, а дерев'яною ложкою або лопаточкою.
3. Додати до яєць молоко, воду, вимішати.
4. З'єднати сухі та рідкі маси та дуже добре промішати, щоб не залишилося жодного грудочка.
5. Схвалити тісто ванільною есенцією, влити олію рослинне, промішати та прибрати накриту харчовою плівкою миску з тістом, у холодильник на 60 хвилин.
Совет! Після того, як тісто постоїть у холоді годину, його потрібно зігріти перед випічкою до кімнатної температури.
До речі, якщо немає спеціальної вафельниці, то підійде і призначена для бельгійських вафель, смак від зміни форми не страждає.
Рецепт можна доповнювати какао, кокосовою стружкою, корицею або іншими добавками. А ще дуже непогано попередньо збити яйця з цукром до густої білової маси, гонконгські вафлі стануть ще хрусткими та смачнішими.
Щодо начинки, то можна покласти морозиво з горішками або подивитися фото вафель і вибрати щось новеньке.
Смачного!
Основні | |
---|---|
Виробник | GoodFood |
Матеріал корпусу | Нержавіюча сталь |
Користувальницькі характеристики | |
Потужність, кВт | 1.4 |
Напруга, В | 220 |
Таймер | 0 - 5 хв |
Тип встановлення | настільна |
Тип нагріву | нагрів здійснюється одночасно зверху і знизу |
Артикул | WB-1HK Bubble (пухирчасті гонконгські вафлі) |
Вага, кг | 6 |
Габаритні розміри (ДхШхВ), мм | 225х420х290 |
Терморегулятор | 0 - 250 С |
Кількість постів | однопостовая |
Вид выпекаемого продукту | об'ємні пухирчасті гонконгські вафлі |
Робоча поверхня | з антипригарним покриттям |
Гарантія | 12 місяців |
- Ціна: 5 250 ₴