Кошик
415 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD ДО 31 ТРАВНЯ 2024 РБезкоштовна доставка

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недоліки

Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недоліки

Принцип їх дії базується на явищі електромагнітної індукції. Котушка індуктивності, розміщена всередині корпусу плити, робить змінне магнітне поле, яке вільно проходить через склокерамічну робочу поверхню і створює в дні наплитной посуду хаотичні вихрові струми, розігріваючі метал до високої температури.

схема роботи індукційної плити

Переваги індукційних плит

Основна перевага індукційних плит в тому, що не потрібно витрачати енергію для нагрівання робочої поверхні пристроїв – нагріваються не конфорки, а стоять на них сковорідки та каструлі. У результаті їжа готується приблизно двічі швидше, економиться до 50% електрики, а ККД становить близько 90%.

Якщо посуд зняти з індукційної плити, підігрів миттєво припиниться, робоча поверхня, яка нагрілася від посуду, швидко охолоне. Відсутність відкритого вогню і розпечених поверхонь – великий плюс з точки зору техніки безпеки, особливо якщо в будинку є маленькі дітки. Всі індукційні плити мають функцію «розпізнавання» посуду: якщо вона зроблена з немагнітних матеріалів плита не включиться.

Індукційні плити дозволяють регулювати температуру, потужність і час приготування страв з високою точністю та в широких межах. Оскільки робоча поверхня зовсім гладка, а потрапили на її шматки їжі і рідина не пригоряють, за плитою легко доглядати – досить по закінченні роботи протерти її вологою серветкою.

Індукційні плити є джерелом високочастотного магнітного поля, отже, у численних споживачів виникає питання: чи не заподіють дані пристрої шкоди здоров'ю? Дослідження показують, що боятися нічого: випромінювання індукційної плити незначно, локально направлено і абсолютно поглинається самим устаткуванням і наплитной посудом. Вже на дистанції 30 см від плити воно дорівнює нулю.

візуальне подання індукції плити  

Недоліки індукційних плит

Серед недоліків індукційних плит слід в першу чергу відзначити необхідність використання посуду з магнітних матеріалів – чавуну і сталі. Каструлі з алюмінію, міді, скла, кераміки, немагнітної нержавіючої сталі марки 18/10 доведеться відкласти в сторону. Перевірити, чи підходить посуд для індукційної плити чи ні, можливо також за допомогою магніту. Ще один недолік – крихкість склокерамічної поверхні, яка не витримує ударів. Якщо скло тріснуло, скористатися пристроєм неможливо. Вартість індукційних плит зазвичай вище, ніж звичайних електричних та газових.

Вибираємо індукційну плиту

Ми вже писали про недоліки і переваги індукційних плит, зупинимося більш детально на призначення конкретних моделей і технічних властивостях.

 

Індукційні плитки Suhini

плита suhini

Під брендом «Suhini» презентовано одноконфорочная плитка SH-IP20A.

Низька ціна індукційної плити Suhini економ-класу досягається за рахунок використання недорогий пластмаси в якості матеріалу корпусу і невеликої потужності конфорок (2000 Вт). Ця плитка не призначена для кухні ресторану, скоріше вона підійде для невеликого сімейного кафе, будинку або дачі. Легка вага і компактність дозволяють при необхідності переносити їх з місця на місце.

Що стосується функціональності, то настільна індукційна плита Suhini SH-IP20A нічим не поступається своїм більш «просунутим» аналогам. У вашому розпорядженні комфортне та інтуїтивно зрозуміле, сенсорне управління з яскравим цифровим дисплеєм. У залежності від виконуваної операції ви можете регулювати в широкому діапазоні температуру нагрівання (від 60 до 240 оС) або потужність індукційної конфорки (від 200 до 2000 Вт), а до того ж користуватися таймером (0-180 хвилин).

Настольная индукционная плитка Suhini безопасна в эксплуатации, имеет защиту от перегрева и скачков напряжения, а также функцию определения посуды и автоотключения при ее отсутствии. Уход весьма простой – вовремя чистить рабочую поверхность от остатков еды и предохранять плитку от падений, ударов острыми и тяжелыми предметами и резких перепадов температур.

плита gastrorag

Профессиональные настольные индукционные плиты GASTRORAG

Бренд «Gastrorag» представлен двухконфорочной TZ BT-700A3 с установочной мощностью 7 кВт и одноконфорочной моделью TZ-JDL-C30A1 в нержавеющем корпусе. Блюда готовятся быстро, ингредиенты сохраняют природный вкус и максимум пользы.

Настольные индукционные плиты GASTRORAG бизнес-класса – это универсальное оснащение для проф. кухни, которое имеет гигиеничный и прочный корпус из нержавеющей стали и высокую мощность. Моментальный выход на рабочий режим и высокий КПД (до 90%) способствуют созданию более удобного микроклимата на кухне и позволяют при наплыве клиентов приготовить блюда в наиболее короткие сроки, а большое количество режимов работы (регулировка температуры, мощности, работа по таймеру) способно удовлетворить потребности самого опытного шеф-повара. Модификация TZ-JDL-C30A1 имеет кнопочное управление, однако тем, кому удобнее и привычнее пользоваться ручками, подойдет настольная индукционная плитка GASTRORAG TZ BT-700A3: у данной модели температура нагрева и мощность задаются вращением ручки регулятора. Основная особенность индукционной плиты GASTRORAG TZ BT-700A3 – это наличие функции компенсации мощности, которую часто именуют «бустером». При возникновении потребности в более интенсивном нагреве мощность передней индукционной конфорки может быть увеличена до 5 кВт за счет отбора части мощности задней конфорки.

 

Мы полагаемся, что наш обзор поможет вам выбрать и приобрести индукционную плитку, наибольшее подходящую вашим целям и задачам. Если у вас остались вопросы по техническим характеристикам и функциональным особенностям оборудования, вы можете в любой момент проконсультироваться с нашими специалистами по телефону. Приобретая у нас индукционные электроплиты и другое оборудование для общепита и дома, вы можете быть убеждены в том, что вам предлагают лучшее соотношение «цена/качество» без каких-либо переплат.

Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Індукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner