Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
Крім цього, потужні професійні плити вибирали і любителі домашніх авторських дистилятів, а пристрій зобов'язаний не тільки гарантувати потужний рівномірний підігрів, але і витримати величезну ємність.
На перший погляд
Індукційна плита була упакована в картонну коробку, прикрашену наклейкою з технічною інформацією та назвою виробника. У коробці знаходиться сам пристрій, захищено пінопластовими вкладками, паспорт та гарантійний талон.
На міцному корпусі з нержавіючої сталі зі скошеною передньою панеллю знаходиться склокерамічна варильна поверхня з контуром конфорки і попередженням, що вона сильно розігрівається в процесі роботи. Настільна індукційна плита стійко стоїть на 4 міцних ніжках, між якими знаходяться вентиляційні отвори. На задній панелі кріпиться шнур електроживлення і знаходиться випускний вентиляційний отвір. При заявленій потужності така подвійна вентиляція (на дні і задній стінці плити) справляється досить впевнено.
Управління
Модель управляється кнопками, а вибрані функції відображаються на рідкокристалічному дисплеї. Все дуже лаконічно і інтуїтивно зрозуміло. Кнопка включення блимає після підключення пристрою до мережі, і при її натисканні активуються інші кнопки управління. Хід кнопок невеликий, на натиск реагують чітко, без гучних клацань і заїдання. Цифри на дисплеї великі і добре видно при будь-якому освітленні.
Запустити роботу в одному з 8 режимів можливо, вибравши показник потужності або температури. Діапазон значень в градусах Цельсія варіюються від 60 до 240, за замовчуванням стоїть 150, а показники потужності — від 0,5 до 3,5 кВт, за замовчуванням — 2,3.
У будь-який момент можливо змінювати інтенсивність роботи в більшу або меншу сторону, можна скористатися таймером на відключення. Налаштовується він буквально парою натиснень: функціональна кнопка активує таймер, повторне її натискання скидає його. Після активації можна задати інший час з кроком 1 хвилину аж до 3 годин. Регулювання часу працює лише в одному напрямку, кнопка додає хвилини (при довгому натисненні відразу по 10 хвилин). Плита за замовчуванням працює 2 години і вимикається, однак таймер можливо виставити на інший час від 1 до 180 хв.
Експлуатація
Вимоги до безпеки: рівна поверхня, наявність вільного місця з усіх сторін, відсутність низьких або високих температур і зайвої вологості.
Максимальна потужність 3,5 кВт накладає на користувача відповідальність переконатися, що мережа витримає навантаження. Одночасна робота великої кількості приладів і стара проводка можуть створити проблеми, від вибитих автоматів до більш неприємних речей.
Заявлена максимальна потужність 3,5 кВт, що означає плита дійсно дуже швидко нагріває посуд. Це актуально як для професійного використання в громадському харчуванні, так і для нового кулінарного експерименту будинку, що потребують короткочасної обжарювання на високих температурах, якщо є відповідна посуд. Індукційна конфорка не включиться, якщо не виявить на своїй поверхні посуд з феромагнітним дном. З точки зору середніх температур також гідно, можливо оперативно налаштовувати роботу в залежності від фактично відбувається в сковороді або каструлі.
Якщо посуд перегріється і рідина виплеснеться на склокерамічну поверхню, плита автоматом вимикається. Дуже величезний діаметр посуду також призведе до спрацьовування захисту і відключення, втім, деякі самогонники вдало використовують плиту і з кубом 37 л. Діаметр посуду прийнятний від 12 до 26 див.
Догляд буде простим: протирати охолоджену поверхню з склокераміки м'якою тканиною, можна скористатися нейтральним миючим засобом. Рекомендовано до того ж періодично чистити вентилятор за допомогою м'якої щітки.
Наші вимірювання
Нагрівання 1 літра води на макс. потужності
В емкость с диаметром дна 12 см налили литр воды температурой 20°C , и включили максимальную мощность (3,5 кВт). Вода закипела за 2 минуты 52 секунды.
Чтобы использовать весь потенциал TZ-JDL-C30A1 на полную, вооружились емкостью с диаметром дна 18 см, налили в нее тот же литр двадцатиградусной воды и оставили под крышкой на 3,5 кВт. В таких условиях вода закипела за 2 минуты 5 сек.
Энергопотребление в различных режимах
В первых двух режимах мощности плита работает в импульсном режиме: в режиме 0,5 кВт чередуются включения на 3 секунды и выключения на 5 сек.; в режиме 1 кВт плита включается на схожей мощности на 6 сек. и выключается на 2 секунды. В других режимах работа излучателя равномерна и допускает более тонкую настройку мощности в средних значениях, в целом ведет себя адекватно.
Размер нагревательного элемента
Обычно дно посуды нагревает медная катушка в форме кольца с внутренним диаметром около 8 см и наружным диаметром около 16 см. Протекающий по ней высокочастотный электрический ток создает переменное магнитное поле, которое наводит вихревые электрические токи в дне посуды и разогревает ее, а следовательно, и находящуюся в ней пищу. Ровный шум вентиляции можно оценить как средний — тише вытяжки либо чайника, можно говорить, не повышая голоса. На фоне шипящего масла при обжарке так вообще теряется.
Выводы
Тем, кто знаком с индукционными варочными панелями, данная плитка, порадует компактностью, надежностью, абсолютно понятное управление и регулировка мощности сделали плиту легкой в эксплуатации. В рамках своей специализации она работает без нареканий. Устройство может применяться на предприятиях общественного питания, дома либо как мобильный вариант для поездки на дачу. Судя по отзывам в сети, многие увлекающиеся самогоноварением также отдают должное ее мощности и выносливости.
- Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20AІндукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.Повна версія статті
- Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недолікиВперше на ринку кухонного обладнання з'явилися індукційні плити у 80-ті роки минулого століття. Спочатку пристрої цього типу були досить дороги і використовувалися в основному на кухні «просунутих» ресторанів. По мірі розвитку технологій виникло обладнання за прийнятними цінами – малогабаритні настільні індукційні плити в металевому і пластиковому корпусі, з однією або двома конфорками. Тільки подібні пристрої під брендом GASTRORAG, придатні для застосування на професійній кухні,Повна версія статті