Кошик
494 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD, REMTA ДО 30 ВЕРЕСНЯ 2024 РБезкоштовна доставка
+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Посудомийне обладнання для великих підприємств

Посудомийне обладнання для великих підприємств

Компанія «Лорд Україна» пропонує Вашій увазі конвеєрні посудомийні машини провідних світових виробників: Winterhalter (Німеччина), Zanussi (Італія) і Fagor (Іспанія). Ми допоможемо Вам оптимально спроектувати посудомийне відділення згідно Вашим потребам і доступним робочим площ, підібрати додаткове обладнання та оптимізувати роботу вже наявного устаткування.

Чим більше підприємство, тим більша кількість посуду Вам доводиться мити щодня. Якщо для невеликого кафе або бару цілком достатньо невеликий посудомийної машини, яку зручно встановити поряд з раковиною, то для великого ресторану доведеться встановлювати потужну купольну машину. Якщо потужності вашого виробництва припускають велику кількість брудного посуду, з якою не зможуть впоратися машини періодичної дії, варто звернути увагу на безперервні посудомийні машини, або машини тунельного типу. Такі машини здатні за обмежений проміжок часу вимити велику кількість посуду.

Принцип їх роботи простий: посуд поміщається на безперервно рухається конвеєр, і по мірі переміщення всередині машини, вона буде проходити через різні зони мийки. Зазвичай ці зони діляться на зону мийки, де посуд інтенсивно очищається від бруду за допомогою води і миючих засобів, і зону споліскування, в якій посуд обмивається гарячою водою і ополаскивающими засобами. Під час миття температура води становить 50-60оС. Завдання посудомийної машини на цьому етапі – максимально видалити бруд з посуду. Це досягається завдяки поєднанню дії миючих засобів і високого напору води. Тиск води створюється за рахунок особливого розташування мийних форсунок. В тунельних посудомойках, на відміну від інших типів машин, ці форсунки розміщені нерухомо і омивають посуд з чотирьох сторін. Далі відмита посуд слід в зону споліскування. У цій зоні температура води становить 80-90оС. При такій високій температурі відбувається санітарна обробка посуду, під час якої знищуються всі бактерії, що містяться на її поверхні. Температура води при митті посуду, рекомендована СЕС, повинна бути не нижче 80 ос. Таким чином, посуд, помита в посудомийній машині, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам – на відміну від посуду, помитою вручну. Крім того, використання під час ополіскування спеціальних засобів, що зменшують коефіцієнт поверхневого натягу води, зменшує час сушіння посуду після миття і запобігає утворенню патьоків і білих плям на вимитих приладах.

Зона ополіскування може бути одинарною, подвійний або потрійний, в залежності від рівнів ополіскування. В залежності від конструкції машини і потреб клієнта, посудомийка може бути обладнана додатковими модулями. Наприклад, секцією попередньої мийки, в якій посуд обполіскується холодною чистою водою. Справа в тому, що містяться на брудному посуді залишки крохмалю і білків під впливом гарячої води згортаються і прикипають до поверхні тарілок. Крім того, в машину можна встановити додаткові секції мийки для поліпшення результатів або пароконденсатор, який буде поглинати водяні пари, що утворюються в процесі роботи, знижуючи витрати на вентиляцію приміщення. Також корисною опцією буде система рекуперації та економії енергії, яка використовує утворився пар для нагрівання подається до машині води з магістралі, тим самим заощаджуючи енергію на її нагрівання.

Всі машини безперервної дії можна розділити на дві групи: конвеєрні машини, в яких посуд укладається безпосередньо на стрічку транспортера, і касетні машини, в яких посуд спочатку складається в спеціальну касету, а потім ставиться в посудомийку. На машини першої групи встановлена конвеєрна пальчикова стрічка, яка має спеціальні затиски, «пальці», для розміщення тарілок. Перевагою таких машин можна назвати збільшену поверхню контакту посуду з водою, т. е. по мірі просування посуду всередині машини вона ретельніше і інтенсивніше миється, ніж посуд, укладена в касети. Проте конструктивні особливості припускають тільки лінійне розміщення цих машин. Посудомийки другої групи відрізняються своїми компактними розмірами і можливістю кутовий планування. Тобто при нестачі місця таку машину можна легко розмістити під кутом, «загнув» зону завантаження чи вивантаження. Завдяки цій особливості обслуговування касетної конвеєрної машини може здійснюватись однією людиною, який буде завантажувати касети в машину, так і вивантажувати їх. Конвеєрна стрічка посудомийок другої групи гладка, призначена для установки і переміщення касет.

Слід сказати, що для миття столових приладів, як в пальчикових, так і в касетних посудомийних машинах слід використовувати спеціальні касети з сіткою для фіксації приладів. Якщо ножі і вилки не будуть надійно зафіксовані в касеті, вода під високим тиском «виб'є» їх з касети.

На сьогоднішній день лідером ринку посудомийних машин можна назвати німецьку компанію Winterhalter. Протягом багатьох років цей бренд користується широкою популярністю. Фірма займає лідируючі позиції серед виробників посудомийних машин і систем для кафе, ресторанів і готелів, пропонуючи інноваційні рішення в сфері миття посуду.

Тунельні посудомийні машини Winterhalter представлені серіями WKT та MT.

Касетна посудомийна машина WKT 1200 – це невелика, компактна конвеєрна машина для готелів, ресторанів і середніх підприємств громадського харчування продуктивністю до 110 касет в годину. Касета виходить з машини, пройшовши зону мийки з температурою води 60°С, попереднього ополіскування з 50°С і ополіскування – 85°С. Машини оснащені кнопкою автоматичного заповнення дозатором ополаскивающего кошти, блокуванням дверей і фільтром Mediamat Cyclo. Різноманітність моделей прямих і кутових столів для обробки посуду, кутових конвеєрів 90° і 180°З, роликових столів дозволяють змінювати дизайн машин в залежності від можливостей виробничої площі.

Нові тунельні посудомийні машини серій MT – це останнє слово техніки на ринку професійного посудомийного обладнання. За бажанням клієнта машини можуть бути виконані як з касетної транспортуванням (маркування MTR), так і з безпосередньою укладанням посуду на пальчикову стрічку транспортера (маркування MTF). Завдяки модульній конструкції машини можуть бути легко адаптовані до потреб будь-якого підприємства. Продуктивність машин варіюється від 1400 до 6200 тарілок на годину. Спеціальні програми роботи дозволяють використовувати машину для миття скляного посуду, підносів і контейнерів. Оптимізації і більш тонкої настройки машин сприяють додаткові пакети з опціями. Пакет Гігієна-Плюс, дозволяє здійснювати контроль за процесом миття і вести журнал гігієни. Журнал дозволяє вести документацію і архів всіх даних, показує відхилення в роботі машини. Унікальна система самоочищення, система очищення теплообмінника захищають машину від утворення накипу і розвитку хвороботворних бактерій у важкодоступних місцях. Постійну чистоту миючого розчину підтримує система фільтрації Mediamat Cyclo. У цій системі ключовим елементом є гидроциклонный фільтр, який безперервно очищає лужний розчин у зонах попереднього ополіскування і мийки від частинок бруду. Таким чином, один і той же мийний розчин може використовуватися протягом всього робочого дня. Пакет Економічність-Плюс дозволяє домогтися значного скорочення поточних витрат і витрат на персонал завдяки оптимізації процесу мийки. При установці системи рекуперації тепла, що утворюється при роботі машини пар використовується для нагріву вхідної води, що економить приблизно 12 кВт/год електроенергії, а встановлення теплового насоса дає виграш близько 12 кВт/год.

У 1916 році Антоніо Зануссі, молодий робітник, який займався ремонтом печей і кухонь з дров'яної топкою в маленькій майстерні у Порденоне, відкрив свою власну фірму: Officina Fumisteria Antonio Zanussi.

Невелика майстерня, яка розмістилася на 36 квадратних метрах і налічує всього трьох працівників, до 1936 року розрослася до підприємства площею 3000 квадратних метри з сотнею робітників.

Злиття компанії з найбільшою швейцарською групою Electrolux в 1984 році означало для Zanussi нові перспективи розвитку, вихід на нові ринки та нові фінансові вливання. З величезними можливостями материнської компанії в управлінні і виробничими потужностями Zanussi нове об'єднання отримало потужний поштовх у розвитку, ставши одним з лідерів у виробництві технологічного обладнання.

Торгова марка Zanussi продовжує грати провідну роль, завойовану за п'ятдесятирічну історію успішної діяльності. На сьогоднішній день компанія представляє широкий асортимент продукції, в який входить обладнання для приготування та зберігання їжі, ліній роздачі, посудомийне обладнання, обладнання для приготування піци, вентиляційне обладнання. Більшість машин Zanussi серії Active мають можливість підключення до HASSP (НАССР – "Hazard Analysis and Critical Controk Points" – "Аналіз ризиків і критичні контрольні точки") – системи менеджменту безпеки харчових продуктів.

Крім того, у всі машини серії Active вбудована система гарантованого ополіскування (GRS), яка забезпечує повну санітарну обробку посуду і значну економію енергоресурсів при будь-яких умовах надходження води в посудомийну машину.

Основна перевага посудомийних машин з системою моніторингу «Active» полягає в тому, що початок циклу ополіскування обумовлено нагріванням води до температури 84оС. Така температура забезпечує дезінфекцію посуду під час всього циклу ополіскування. Посудомийні машини з системою GRS укомплектовані бойлером ємністю 12 літрів і пристроєм очікування, які затримують початок циклу ополіскування до тих пір, поки вода в бойлері не досягне заданої температури. При необхідності підвищити ступінь санітарно-гігієнічної обробки посуду, час циклу ополіскування можна збільшити на місці. В системі гарантованого ополіскування також передбачений вбудований бустерний насос. Він забезпечує постійний тиск води, що надходить на ополаскивающие рукави, яке необхідно для створення потрібного механічного впливу на посуд з метою видалення залишків миючого засобу. Навіть якщо напір води, що надходить у машину з магістралі, виявляється занадто слабким, результат ополіскування завжди буде чудовим.

Революційної розробкою Zanussi Professional є новий водоумягчитель безперервної дії. Він укомплектований двома набоями зі смолою: поки в одному йде процес регенерації, другий картридж продовжує працювати, забезпечуючи, таким чином, безперервний режим миття посуду. Процес регенерації смоли запускається автоматично спеціальним датчиком. Людині необхідно стежити лише за станом картриджі з кухонною сіллю.

Новинкою компанії Zanussi є машини серії Compact. Володіючи значно меншими габаритними розмірами, вони пропонують високу продуктивність і якість роботи. У серії 4 машини (RTC 90, RTC 140, RTC 180 і RTC 220). Такий широкий модельний ряд дає можливість покупцеві підібрати саме ту машину, яка необхідна йому, керуючись необхідною продуктивністю і вільною площею. Найменша машина RTC90 має продуктивність 1620 тарілок на годину при розмірах 1173х884х1771 мм. Такі розміри дозволять встановити її на обмежених площах, а якщо врахувати, що всі моделі можуть бути розміщені в кутовому виконанні, то можна вважати цю машину оптимальним рішенням для підприємств, що зазнають труднощі з компонуванням обладнання на малих площах.

Модель RTC140 – це більш потужна машина, продуктивністю 2520 тарілок на годину і кілька великими габаритними розмірами: 1498х884х1771 мм.

«Золотою серединою» в серії Compact можна вважати модель RTC180. Вона здатна вимити за годину 3240 тарілок, при цьому займаючи всього 1926 мм в довжину і 884 мм в ширину.

RTC220 – це максимальна продуктивність. Ця машина «подужає» близько 4000 тарілок за одну годину.

Всі машини серії Compact обладнані електронною панеллю управління і додатково можуть бути обладнані сушильними тунелями, дозаторами миючих засобів. Крім того, кожна модель доступна в декількох версіях: з активним або атмосферних ополіскуванням. Версія Active підтримує постійну температуру води під час ополіскування. Машини RTC 140, RTC 180 і RTC 220 також можуть комплектуватися пристроєм для економії енергії. Це пристрій відводить пара, що утворюється в процесі роботи машини, і за рахунок нього нагріває воду, що йде з водопроводу, тим самим заощаджуючи електроенергію і час на нагрівання води до потрібної температури.

Компанія Fagor входить до складу MONDRAGÓN CORPORACIÓN COOPERATIVA. Початок компанії було покладено в 1956 році з заводу побутової техніки UGLOR. У 1960 році була заснована компанія Fagor Industrial, як підрозділ UGLOR. У 1974 році Fagor Industrial відокремилася від ULGORа, сконцентрувавши всі виробничі потужності на випуск професійного обладнання. У 1970 році починається виробництво посудомийного і прального обладнання. На сьогоднішній день вона включає в себе 122 промислових компанії і поділена на 3 частини: фінансову, дистриб'юторську та промислову. Будучи провідною компанією промислової частини і повноправним членом ММС group, Fagor володіє всіма перевагами і можливостями: фінансовими, інтелектуальними і транспортними. 50% усіх фінансових надходжень компанія витрачає на наукові дослідження і нові розробки.

З моменту свого заснування компанія ставила якість продукції в главу кута. Підтвердженням тому служить той факт, що Fagor була першою компанією, що отримала сертифікат ER іспанської асоціації нормативів і сертифікатів (AENOR), що відповідає нормам Міжнародної Організації Сертифікатів ISO 14001.

Лінійка продукції компанії налічує понад 2000 позицій.

Посудомийні машини фірми Fagor – це незмінні лідери продажів. Вони прості й зручні в експлуатації, надійні і недорогі. Машини мають електромеханічне управління. Виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі AISI-304(18/10). Випускаються різні по конструкції і продуктивності машини, здатні задовольнити потреби будь-якого підприємства – починаючи з барів і буфетів і закінчуючи заводськими столовими.

Компанія Fagor випускає машини тунельного з касетної завантаженням, так і стрічково-транспортувальні машини. Всі машини мають електромеханічну панель управління з перемикачем режимів роботи і аналогові термометри, що показують температуру води в зоні основної мийки і в зоні ополіскування.

Машини з касетної завантаженням діляться на дві серії: компактна та модульна. Відмінності між ними полягають в продуктивності і компонуванні.

Компактна серія – це невеликі тунельні машини продуктивністю від 1620 тарілок на годину до 2700 тарілок на годину, розмірами 1430х780х1580 мм. В серії представлені 3 моделі: FI-160, FI-200 і FI-200H збільшеної продуктивності. Збільшення продуктивності машини FI-200H досягається за рахунок установки на неї високошвидкісного мотор-редуктора і насоса води для ополіскування підвищеної потужності.

Модульні конвеєрні машини FI-280, FI-370,FI-460 і FI-550 пропонуються під кожне виробництво, виходячи з потреб та виділених площ.

Продуктивність (2790/3690/4590/5490 тарілок/годину) збільшується за рахунок додавання додаткових мийних модулів: зони попередньої мийки, первинної миття холодною водою, первинної миття теплою водою (45°С), основної мийки (60°С) і зоною подвійного ополіскування (65° і 85°С). Конвеєрні машини з пальчикової транспортувальної стрічки призначені для роботи на великих підприємствах. У модельному ряду є машини продуктивністю від 2700 тарілок на годину до 6000 тарілок/годину. Всі машини складаються з декількох базових модулів: завантажувального модуля, зони основної мийки, зони подвійного ополіскування і зони вивантаження чистого посуду. В залежності від моделі можуть додаватися додаткові модулі: модуль попередньої мийки для видалення білків і крохмалю холодною водою, зона першого миття.

Незважаючи на уявну простоту, машини Fagor – це надійні помічники на кухні, здатні взяти на себе левову частку роботи, пов'язаної з чисткою посуду і, отже, збереженням іміджу закладу в очах у відвідувачів, адже чисту тарілку можна сміливо назвати обличчям і візитною карткової поважаючого себе ресторану.

Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Індукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner