Користь різних соків
Чомусь вважається, що фрукти і овочі в натуральному вигляді набагато корисніше соків: нібито при промисловій переробці багато корисні речовини втрачаються. Насправді це не так. У натуральних соках міститься нітрохи не менше вітамінів, органічних кислот і мікроелементів. Разом з тим соки краще засвоюються, при цьому організм витрачає менше сил на їх засвоєння. А, крім того, випити склянку морквяного соку набагато легше і приємніше, ніж з'їсти, скажімо, три морквини середнього розміру, з яких він приготований.
Соковижималка для фруктів і овочів Juice Master Professional by Miro 42.8 – ідеальне рішення як для домашнього користування так і для кафе, барів, ресторанів та інших закладів.
АБРИКОСОВИЙ СІК
Сік з абрикосів містить багато Калію, а він дуже добре впливає на стан серцевого м'яза. Сприяє виведенню зайвої рідини з тканин. Оскільки в ньому багато цукру, то людям, схильним до повноти, і діабетиків він не бажаний.
АНАНАСОВИЙ СІК
Саме в ананасовому соку є рідкісний природний елемент – бромелайн. Воно є унікальним природним палієм жирових клітин. Має сильне омолоджуючу дію. Ананасовий сік рекомендують приймати при ангінах і хворобах нирок.
АПЕЛЬСИНОВИЙ СІК
Апельсиновий сік – всім відоме джерело вітаміну C, тому особливо цінний у холодну «грипозну» пору, коли незамінний для лікування та попередження ГРВІ, простуд і авітамінозу. Апельсиновий сік добре тонізує, бадьорить, позитивно впливає на стан кровоносних судин. Він показаний гіпертонікам, хворим атеросклерозом і при захворюваннях печінки. Особливою перевагою апельсинового соку в порівнянні з іншими – це його низька енергетична цінність. Але слід пам'ятати, що апельсин – цитрус, тому від соку з нього варто відмовитися всім, хто страждає від підвищеної кислотності шлунка і супутніх цьому захворюваннями, гастритами, виразковою хворобою, розладами кишечника.
БРУСНИЧНИЙ СІК
Брусничний сік цінний в першу чергу наявністю в ньому багатьох органічних кислот (лимонна, яблучна, бензойна) і широким набором різних мінеральних елементів. Саме це робить його незамінним лікувальним напоєм. Сік з ягід брусниці нормалізує апетит, його п'ють при подагрі, гіпертонії, гастритах зі зниженою кислотністю, ревматизмі. Він показаний діабетикам (у вигляді соку або ягід). Брусничний сік в суміші з медом ефективний відхаркувальний засіб (приймати по одній ст. ложці 6-8 разів на день), також при лікуванні застуд і гарячці (півсклянки три рази на день зі столовою ложкою меду).
ВИНОГРАДНИЙ СІК
Виноградний сік добре зміцнює серцево-судинну систему, попереджає розвиток тромбофлебіту.
Останні наукові досліди показали, що виноградний сік попереджає серцеві напади не гірше всіма відомого аспірину.ВИШНЕВИЙ СІК
В склад соку вишні входить залізо і фолієва кислота, тому він особливо корисний страждають від недокрів'я. У ньому також багато катехінів і антоціанів, які зміцнюють стінки кровоносних судин. Вишневий сік на рівні з апельсиновим – хороший протизапальний засіб. Має такі ж протипоказання – його не можна всім, хто страждає від підвищеної кислотності і виразкової хвороби.
ГРУШЕВИЙ СІК
Грушевий сік – чудовий бактерицидний засіб, має відмінну сечогінну дію. Груші багаті на пектин і легко засвоюється клітковину, а це добре для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Сік з груш корисний всім, хто страждає від хвороб нирок і кровоносної системи.
КАРТОПЛЯНИЙ СІК
Здавалося б, настільки популярний і звичний для нас продукт, але про корисні властивості картоплі люди знають дуже небагато. Особливо корисний сік з рожевих бульб картоплі. Він дуже добре допомагає страждають від закрепів, гастритами з підвищеною кислотністю, «язвенники» повинні взяти це на замітку. Ацетилхолін, який входить до складу картопляного соку, має властивість знижувати артеріальний тиск, тому він буде дуже корисний всім гіпертонікам. А ще картопляний сік сповільнює секрецію підшлункової залози, сприяє затягуванню ран. Крім цього, сік з картоплі можна використовувати для очищення організму від шлаків. Оптимально для цього пити його в суміші з морквяним соком і соком селери. Страждаючим гастритами з підвищеною кислотністю, лікарі рекомендують приймати по півсклянки картопляного соку за 30-40 хвилин до прийому їжі (один-два рази в день). Курс лікування тривалістю не менше місяця. Ще він дуже помічний при болях голови (випивати по ¼ – ½ склянки два-три рази на день до прийому їжі). При лікуванні (як і для профілактики) виразкової хвороби дванадцятипалої кишки рекомендують випивати по ¼ – ½ склянки два-три рази в день перед їжею, і так – протягом двох тижнів. Картопляний сік може спровокувати першіння в горлі ( його викликає соланін), але цей дискомфорт легко можна прибрати, просто прополоскавши горло водою або запивши картопляний сік будь-яким іншим напоєм. УВАГА! Картопляний сік не бажаний для діабетиків і людей з зниженою кислотністю шлунка.
СІК З КАБАЧКА
Головною визначною пам'яткою кабачка є те, що в ньому, не дивлячись на відсутність вітамінів, є у великій кількості багато різних мікроелементів, а саме кальцій (близько 15 мг/100г), фосфор (12мг/100г), калій (до 238мг/100г), залізо (0,4 мг/100г) і магній (9мг/100г). Кабачковий сік характерний оптимальним співвідношенням кількості в ньому натрію і калію (1:100), а це робить його відмінним дієтичним продуктом. До того ж, маючи багато корисних органічних кислот і білок, він має дуже низьку енергетичну цінність. При хворобах ШКТ лікарі радять пити кабачковий сік, так як він дуже м'яко впливає на слизові оболонки ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Наявність у ньому таких елементів, як мідь і калій, що робить його незамінним компонентом раціону гіпертоніків, людей з серцевими захворюваннями і всіх, що страждають недокрів'ям і хворобами нервової системи. Кабачковий сік буде дуже корисний людям, що мають проблеми з нирками і печінкою. Низька калорійність соку з кабачка повинна привернути увагу всіх, хто прагне вирішити проблему надмірної ваги. Крім цього, він перешкоджає накопиченню в організмі холестерину.
СІК КАПУСТИ
На капустяний сік варто особливо спрямувати свою увагу всім, хто прагне знизити свою вагу. Він відмінно робить чистку організму. В соку капусти багато хлору, сірки, які в поєднанні один з одним активно очищають слизову оболонку шлунково-кишкового тракту (але тільки якщо приймати несолоний капустяний сік!) В ньому знаходиться відносно високий відсоток органічного йоду. Його рекомендують при запорах і пухлинах. Коктейль із соку капусти і морквяного соку – чудовий оздоровчий, протизапальний і зміцнюючий напій, оскільки містить в собі велику кількість вітаміну C.
СІК ЛЮЦЕРНИ
Люцерна відома в першу чергу як хороша кормова культура (рослина родини бобових). Але буде дуже цікаво і корисно дізнатися, що для людини вона являє собою величезну користь як джерело різних унікальних органічних речовин. У люцерні знаходиться дуже багато хлорофілу. Сік люцерни робить людину міцнішою і бадьорішим. Значно підвищує опірність організму різним захворюванням та інфекціям. Сік люцерни – дуже сильно діюча речовина, тому приймати його слід в композиціях з іншими соками, наприклад: морква, салат латук і люцерна (9:4:3), моркву і люцерна (12:4). Сік люцерни допомагає при хворобах дихальних шляхів, хворобах пазух носа, інфекціях, хворобах серцево-судинної системи і легень.
МОРКВЯНИЙ СІК
Морквяний сік – напевно, найбільший джерело природного вітаміну а і каротину, також фосфору, кальцію і заліза – всього того, що необхідно для того, щоб довго залишатися молодим. Сік з моркви відмінно впливає на стан зубів, він покращує апетит, налагоджує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, стимулює імунну систему, приводить в норму нервову систему, до того ж відмінно приводить людину в тонус. Морквяний сік – обов'язкова складова дієти всіх людей, що мають проблеми із зором. Але потрібно пам'ятати, що надмірна любов до морквяного соку, а саме перенасичення каротином може надати шкірі жовтизну.
СІК КУЛЬБАБИ
Сік кульбаби за ту величезну кількість корисних речовин, що в ньому перебуває, дає повне право назвати його джерелом життя і здоров'я! Сік отримують з його листя і коріння. В склад соку кульбаби входить велика кількість кальцію, натрію, калію, заліза і магнію. Настільки корисний і поживний для організму елемент магній знаходиться тільки в живих рослинах і, відповідно, свіжовичавленому соку. Наявність у його складі глікозидів робить його хорошим активатором процесів травлення і підсилювачем апетиту. Сік кульбаби чудово тонізує людину, зміцнює його захисні властивості. Для лікування і профілактики хвороб серцево-судинної системи, анемії, астми лікарі рекомендують пити суміші з соку кульбаби і соків з селери і моркви. Він дуже допоміжний при хворобах селезінки, хребта, при рахіті, при проблемах з серцево-судинною системою, при недокрів'ї. Також сік кульбаби застосовують для стимуляції роботи жовчного міхура і печінки.
ОГІРКОВИЙ СІК
Огірковий сік – відомий у народі своїми сечогінними властивостями. Саме ця якість робить його дуже корисним при лікуванні ревматизму, який є наслідком погано виведення сечової кислоти з організму. При лікуванні ревматизму оптимально пити суміш з соку огірка і морквяного соку. Добре себе зарекомендував огірковий сік при лікуванні шкірних хвороб, особливо в сумішах з соками салату і моркви. Огірковий сік буде корисний як гіпертонікам, так і гіпотонікам, оскільки містить в собі велику кількість калію. Огірковий сік благотворно впливає на стан ясен і зубів.
ОБЛІПИХОВИЙ СІК
Обліпиха – це просто джерело цілющих речовин. Де тільки обліпиха не допомагає! Про користь і високої ефективності обліпихової олії давно всім відомо. Воно володіє антисептичними властивостями, хороший анальгетик. Сприяє швидкому рубцюванню виразок і ран. Дуже корисний і обліпиховий сік. У ньому знаходяться майже всі водо - і жиророзчинні вітаміни, зокрема вітамін Е – вітамін молодості і краси. Також містить багато азотистих речовин і мінералів, так необхідних для підтримки здоров'я людини. Обліпиховий сік особливо помічний людям, що страждають хворобами ШЛУНКОВО-кишкового тракту, подагру, цингу, порушеннями обміну речовин, гіповітаміноз, дерматологічними захворюваннями. Також його корисно пити ревматикам. Ну а до того ж, обліпиховий сік має чудовий смак!
СІК ПЕТРУШКИ
Сік петрушки має дуже сильну лікувальну дію. Його рекомендується вживати людям, що страждають захворюваннями кровоносних судин, особливо артерій і капілярів, оскільки саме в соку петрушки необхідні макро - і мікроелементи знаходяться в оптимальному і лікувальному при таких хворобах співвідношенні. Сік петрушки сприяє підтримці кисневого обміну і нормальної роботи щитовидної залози і наднирників. Він добре допомагає при захворюваннях сечостатевого тракту, нефриті. Сік петрушки рекомендують пити жінкам, що страждають менструальними болями, збоями циклу. Особливо ефективно в цьому разі діє в сумішах з соків моркви, буряка і огірка. Сік петрушки показаний до застосування при гіпертонії, хворобах передміхурової залози і нирок, захворюваннях зорового нерва і очей, офтальмії, кон'юнктивітах, при метеоризмі, водянці. УВАГА: Денна норма соку петрушки не повинна становити більше 50-60 грам, бажано в суміші з іншими соками, оскільки його біологічна активність і дієвість дуже сильна.
СІК ГОРОБИНИ
Горобиновий сік дуже багатий на аскорбінову кислоту (більше, ніж у цитрусових),а за вмістом каротину перевершує навіть моркву. Сік з ягідок горобини – повноцінний природний замінник синтетичних полівітамінів. Він добре впливає на стан кровоносної системи, нормалізує обмін речовин, має відмінні протимікробні властивості. Його показано приймати людям, що страждають гастритами з пониженою кислотністю (по одній чайній ложці за 30 хвилин до прийому їжі). Він лікувальний і при геморої – приймати по чайній ложці, з цукром, запиваючи водою. Горобиновий сік має відмінне жовчогінну та сечогінну дію (пити сік 3-4 рази на день по столовій ложці перед прийомом їжі). Ревматикам лікарі радять вживати сік горобини у суміші з ложкою меду і молоком (співвідношення соку і молока 1:1), пити приблизно по півсклянки такої суміші три рази в день перед їжею. Сорбіт, що міститься в соку горобини, робить його незамінним для діабетиків. УВАГА: Сік горобини з обережністю треба приймати людям, що страждають тромбозами.
СІК З РЕВЕНЮ
В ревені знаходиться велика кількість органічних кислот (наприклад, щавлевої), вітаміни (C і P), мінеральні солі. Він добре впливає на кровообіг. Сік ревеню нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нирок, гарний як жовчогінний засіб. Краще всього пити сік ревеню слід в сумішах з соками селери, моркви або іншими соками, але дотримуючись такого співвідношення: 1 частина соку ревеню і 1 частина іншого соку в суміші з медом. Приймати такий напій слід два-три рази в день. Ревеневий сік рекомендують пити при запорах, гастритах, атониях кишечника, холециститах, проблеми з травленням. УВАГА: Корисний тільки сирий, свіжий ревінь або сік з нього, так як щавлева кислота після термічної обробки набуває неорганічну форму, яка дуже шкідлива – може порушувати засвоєння кальцію, що загрожує захворюваннями кісток і суглобів!
БУРЯКОВИЙ СІК
Сік буряка дуже благотворно впливає в першу чергу на кров людини. Він сприяє нормалізації рівня еритроцитів у крові, йому властиво ефективно очищати кров і організм в цілому. Для цього потрібно приймати склянку-півтори бурякового соку два рази в день. На початку сік буряка рекомендують пити в суміші з морквяним соком, а потім поступово збільшувати його частина в цій суміші. Дуже благотворно впливає сік буряка на самопочуття жінок у критичні дні. В цьому випадку потрібно випивати трохи більше соку буряка (від чверті до половини склянки два-три рази на день). Суміш соку буряка і моркви корисна тим, що забезпечить організм як фосфором і сіркою, так і калієм та іншими лужними елементами. А високий рівень в ньому вітаміну A робить таку суміш чудовим стимулюючим засобом для утворення кров'яних тілець.
СІК СЕЛЕРИ
Селера – продукт, в якому міститься маса корисних для людини речовин. Її листки багаті на білок (14%), в ній багато цукрів, ефірних масел, вуглеводів, вітаміни B, C, PP, настільки важливих для нормальної життєдіяльності людського організму. Натрію в селері в чотири рази більше, ніж кальцію, що робить його дуже корисним для людей, в раціоні яких міститься багато крохмалю і цукру. Натрій ж сприяє виведенню з організму вуглекислого газу. Сік селери – відомий народний сечогінний засіб. Він благотворно впливає на роботу шлунка і кишечника. Сік селери добре пити в композиціях з огірковим, морквяним соком, соком з редиски, петрушки, салату латуку. Як лікувальний засіб селеровий сік показаний людям, які страждають на артрити, гіпертонію, анемію, атеросклероз, цистит, подагрою, діабетом, ожирінням. Допомагає при невротичних хвороби, мігрені і порушеннях сну.
СЛИВОВИЙ СІК
Сік зі слив багатий на калій, а це робить його хорошим засобом для очищення організму від зайвої рідини і кухонної солі. Тому він особливо корисний для ревматиків і людей, хворих на подагру. Крім того, сливовий сік нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
СІК ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ
Сік чорної смородини – гарний загальнозміцнюючий засіб. Буде дуже помічний людям в післяопераційний відновний період. Володіє відмінними протизапальними та потогінні властивості. У ньому дуже багато вітамінів. Дія соку чорної смородини порівняй дії інсуліну, а це робить його незамінним для людей, страждаючих цукровим діабетом.
ТОМАТНИЙ СІК
Не зважаючи на свою низьку енергетичну цінність, сік з томатів має високу поживність, містить багато заліза, аскорбінової кислоти і каротину. Його корисно пити людям з проблемами ШЛУНКОВО-кишкового тракту, оскільки клітковини в томатному соку дуже мало.
ГАРБУЗОВИЙ СІК
Тыква – хорошо известная диетическая и питательная большая «ягода». В ней содержится много каротина (3-9 мг, порой до 38 мг, в зависимости от сорта), витамины B и E. Кроме этого, тыква имеет высокий уровень аскорбиновой кислоты, она богата пектиновыми веществами. Тыквенный сок полезен при болезнях печени и почек (пить по полстакана раз в день). Врачи рекомендуют принимать сок тыквы также при сбоях обмена веществ, диабетикам, людям, страдающим излишним весом. В лечебных целях при камнях в мочевом пузыре и почках полезно пить тыквенный сок три раза в день по четверти – половине стакана сока на протяжении десяти дней. Также этот сок обладает хорошими успокоительными свойствами. При нарушениях сна людям следует выпивать на ночь рюмку смеси тыквенного сока и меда. В народной медицине сок тыквы известен как лечебное средство при воспалении предстательной железы. Принимать его в этом случае надо по стакану на протяжении двух-трех недель. Гарбуз – дієтичних продукт і в дитячому харчуванні – корисно давати малюкам по два-три склянки соку з гарбуза протягом 3-4 місяців. Крім цілющих властивостей, гарбузовий сік володіє хорошими смаковими якостями, особливо з яблучним і морквяним соком.
ЯБЛУЧНИЙ СІК
Яблочный сок имеет превосходные питательные и вкусовые качества. Пектиновые вещества, содержащиеся в яблочном соке, делают его отличным адсорбентом и очистителем организма от накопившихся в нем шлаков. Высокий уровень железа делает яблочный сок незаменимым в рационе людей, страдающих малокровием. Он обладает способностью выводить почечные камни. Сок с яблок очень полезен для людей, страдающих заболеваниями дыхательных путей, бронхитами, для курящих людей. Яблочный сок чудесно комбинируется и дополняет много разных фруктовых и овощных соков, улучшая их вкусовые и качественные показатели. У фруктових соках, у порівнянні з овочевими, більше цукру, тоді як в інших вищий вміст мінеральних солей. Саме тому вони доповнюють і збагачують один одного.
- Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).Повна версія статті
- Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20AІндукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.Повна версія статті