Кошик
415 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD ДО 31 ТРАВНЯ 2024 РБезкоштовна доставка

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Користь різних соків

Користь різних соків

Чомусь вважається, що фрукти і овочі в натуральному вигляді набагато корисніше соків: нібито при промисловій переробці багато корисні речовини втрачаються. Насправді це не так. У натуральних соках міститься нітрохи не менше вітамінів, органічних кислот і мікроелементів. Разом з тим соки краще засвоюються, при цьому організм витрачає менше сил на їх засвоєння. А, крім того, випити склянку морквяного соку набагато легше і приємніше, ніж з'їсти, скажімо, три морквини середнього розміру, з яких він приготований.

Соковижималка для фруктів і овочів Juice Master Professional by Miro 42.8 – ідеальне рішення як для домашнього користування так і для кафе, барів, ресторанів та інших закладів.

АБРИКОСОВИЙ СІК

Сік з абрикосів містить багато Калію, а він дуже добре впливає на стан серцевого м'яза. Сприяє виведенню зайвої рідини з тканин. Оскільки в ньому багато цукру, то людям, схильним до повноти, і діабетиків він не бажаний.

АНАНАСОВИЙ СІК

Саме в ананасовому соку є рідкісний природний елемент – бромелайн. Воно є унікальним природним палієм жирових клітин. Має сильне омолоджуючу дію. Ананасовий сік рекомендують приймати при ангінах і хворобах нирок.

АПЕЛЬСИНОВИЙ СІК

Апельсиновий сік – всім відоме джерело вітаміну C, тому особливо цінний у холодну «грипозну» пору, коли незамінний для лікування та попередження ГРВІ, простуд і авітамінозу. Апельсиновий сік добре тонізує, бадьорить, позитивно впливає на стан кровоносних судин. Він показаний гіпертонікам, хворим атеросклерозом і при захворюваннях печінки. Особливою перевагою апельсинового соку в порівнянні з іншими – це його низька енергетична цінність. Але слід пам'ятати, що апельсин – цитрус, тому від соку з нього варто відмовитися всім, хто страждає від підвищеної кислотності шлунка і супутніх цьому захворюваннями, гастритами, виразковою хворобою, розладами кишечника.

БРУСНИЧНИЙ СІК

Брусничний сік цінний в першу чергу наявністю в ньому багатьох органічних кислот (лимонна, яблучна, бензойна) і широким набором різних мінеральних елементів. Саме це робить його незамінним лікувальним напоєм. Сік з ягід брусниці нормалізує апетит, його п'ють при подагрі, гіпертонії, гастритах зі зниженою кислотністю, ревматизмі. Він показаний діабетикам (у вигляді соку або ягід). Брусничний сік в суміші з медом ефективний відхаркувальний засіб (приймати по одній ст. ложці 6-8 разів на день), також при лікуванні застуд і гарячці (півсклянки три рази на день зі столовою ложкою меду).

ВИНОГРАДНИЙ СІК

Виноградний сік добре зміцнює серцево-судинну систему, попереджає розвиток тромбофлебіту.

Останні наукові досліди показали, що виноградний сік попереджає серцеві напади не гірше всіма відомого аспірину.

ВИШНЕВИЙ СІК

В склад соку вишні входить залізо і фолієва кислота, тому він особливо корисний страждають від недокрів'я. У ньому також багато катехінів і антоціанів, які зміцнюють стінки кровоносних судин. Вишневий сік на рівні з апельсиновим – хороший протизапальний засіб. Має такі ж протипоказання – його не можна всім, хто страждає від підвищеної кислотності і виразкової хвороби.

ГРУШЕВИЙ СІК

Грушевий сік – чудовий бактерицидний засіб, має відмінну сечогінну дію. Груші багаті на пектин і легко засвоюється клітковину, а це добре для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Сік з груш корисний всім, хто страждає від хвороб нирок і кровоносної системи.

КАРТОПЛЯНИЙ СІК

Здавалося б, настільки популярний і звичний для нас продукт, але про корисні властивості картоплі люди знають дуже небагато. Особливо корисний сік з рожевих бульб картоплі. Він дуже добре допомагає страждають від закрепів, гастритами з підвищеною кислотністю, «язвенники» повинні взяти це на замітку. Ацетилхолін, який входить до складу картопляного соку, має властивість знижувати артеріальний тиск, тому він буде дуже корисний всім гіпертонікам. А ще картопляний сік сповільнює секрецію підшлункової залози, сприяє затягуванню ран. Крім цього, сік з картоплі можна використовувати для очищення організму від шлаків. Оптимально для цього пити його в суміші з морквяним соком і соком селери. Страждаючим гастритами з підвищеною кислотністю, лікарі рекомендують приймати по півсклянки картопляного соку за 30-40 хвилин до прийому їжі (один-два рази в день). Курс лікування тривалістю не менше місяця. Ще він дуже помічний при болях голови (випивати по ¼ – ½ склянки два-три рази на день до прийому їжі). При лікуванні (як і для профілактики) виразкової хвороби дванадцятипалої кишки рекомендують випивати по ¼ – ½ склянки два-три рази в день перед їжею, і так – протягом двох тижнів. Картопляний сік може спровокувати першіння в горлі ( його викликає соланін), але цей дискомфорт легко можна прибрати, просто прополоскавши горло водою або запивши картопляний сік будь-яким іншим напоєм. УВАГА! Картопляний сік не бажаний для діабетиків і людей з зниженою кислотністю шлунка.

СІК З КАБАЧКА

Головною визначною пам'яткою кабачка є те, що в ньому, не дивлячись на відсутність вітамінів, є у великій кількості багато різних мікроелементів, а саме кальцій (близько 15 мг/100г), фосфор (12мг/100г), калій (до 238мг/100г), залізо (0,4 мг/100г) і магній (9мг/100г). Кабачковий сік характерний оптимальним співвідношенням кількості в ньому натрію і калію (1:100), а це робить його відмінним дієтичним продуктом. До того ж, маючи багато корисних органічних кислот і білок, він має дуже низьку енергетичну цінність. При хворобах ШКТ лікарі радять пити кабачковий сік, так як він дуже м'яко впливає на слизові оболонки ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Наявність у ньому таких елементів, як мідь і калій, що робить його незамінним компонентом раціону гіпертоніків, людей з серцевими захворюваннями і всіх, що страждають недокрів'ям і хворобами нервової системи. Кабачковий сік буде дуже корисний людям, що мають проблеми з нирками і печінкою. Низька калорійність соку з кабачка повинна привернути увагу всіх, хто прагне вирішити проблему надмірної ваги. Крім цього, він перешкоджає накопиченню в організмі холестерину.

СІК КАПУСТИ

На капустяний сік варто особливо спрямувати свою увагу всім, хто прагне знизити свою вагу. Він відмінно робить чистку організму. В соку капусти багато хлору, сірки, які в поєднанні один з одним активно очищають слизову оболонку шлунково-кишкового тракту (але тільки якщо приймати несолоний капустяний сік!) В ньому знаходиться відносно високий відсоток органічного йоду. Його рекомендують при запорах і пухлинах. Коктейль із соку капусти і морквяного соку – чудовий оздоровчий, протизапальний і зміцнюючий напій, оскільки містить в собі велику кількість вітаміну C.

СІК ЛЮЦЕРНИ

Люцерна відома в першу чергу як хороша кормова культура (рослина родини бобових). Але буде дуже цікаво і корисно дізнатися, що для людини вона являє собою величезну користь як джерело різних унікальних органічних речовин. У люцерні знаходиться дуже багато хлорофілу. Сік люцерни робить людину міцнішою і бадьорішим. Значно підвищує опірність організму різним захворюванням та інфекціям. Сік люцерни – дуже сильно діюча речовина, тому приймати його слід в композиціях з іншими соками, наприклад: морква, салат латук і люцерна (9:4:3), моркву і люцерна (12:4). Сік люцерни допомагає при хворобах дихальних шляхів, хворобах пазух носа, інфекціях, хворобах серцево-судинної системи і легень.

МОРКВЯНИЙ СІК

Морквяний сік – напевно, найбільший джерело природного вітаміну а і каротину, також фосфору, кальцію і заліза – всього того, що необхідно для того, щоб довго залишатися молодим. Сік з моркви відмінно впливає на стан зубів, він покращує апетит, налагоджує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, стимулює імунну систему, приводить в норму нервову систему, до того ж відмінно приводить людину в тонус. Морквяний сік – обов'язкова складова дієти всіх людей, що мають проблеми із зором. Але потрібно пам'ятати, що надмірна любов до морквяного соку, а саме перенасичення каротином може надати шкірі жовтизну.

СІК КУЛЬБАБИ

Сік кульбаби за ту величезну кількість корисних речовин, що в ньому перебуває, дає повне право назвати його джерелом життя і здоров'я! Сік отримують з його листя і коріння. В склад соку кульбаби входить велика кількість кальцію, натрію, калію, заліза і магнію. Настільки корисний і поживний для організму елемент магній знаходиться тільки в живих рослинах і, відповідно, свіжовичавленому соку. Наявність у його складі глікозидів робить його хорошим активатором процесів травлення і підсилювачем апетиту. Сік кульбаби чудово тонізує людину, зміцнює його захисні властивості. Для лікування і профілактики хвороб серцево-судинної системи, анемії, астми лікарі рекомендують пити суміші з соку кульбаби і соків з селери і моркви. Він дуже допоміжний при хворобах селезінки, хребта, при рахіті, при проблемах з серцево-судинною системою, при недокрів'ї. Також сік кульбаби застосовують для стимуляції роботи жовчного міхура і печінки.

ОГІРКОВИЙ СІК

Огірковий сік – відомий у народі своїми сечогінними властивостями. Саме ця якість робить його дуже корисним при лікуванні ревматизму, який є наслідком погано виведення сечової кислоти з організму. При лікуванні ревматизму оптимально пити суміш з соку огірка і морквяного соку. Добре себе зарекомендував огірковий сік при лікуванні шкірних хвороб, особливо в сумішах з соками салату і моркви. Огірковий сік буде корисний як гіпертонікам, так і гіпотонікам, оскільки містить в собі велику кількість калію. Огірковий сік благотворно впливає на стан ясен і зубів.

ОБЛІПИХОВИЙ СІК

Обліпиха – це просто джерело цілющих речовин. Де тільки обліпиха не допомагає! Про користь і високої ефективності обліпихової олії давно всім відомо. Воно володіє антисептичними властивостями, хороший анальгетик. Сприяє швидкому рубцюванню виразок і ран. Дуже корисний і обліпиховий сік. У ньому знаходяться майже всі водо - і жиророзчинні вітаміни, зокрема вітамін Е – вітамін молодості і краси. Також містить багато азотистих речовин і мінералів, так необхідних для підтримки здоров'я людини. Обліпиховий сік особливо помічний людям, що страждають хворобами ШЛУНКОВО-кишкового тракту, подагру, цингу, порушеннями обміну речовин, гіповітаміноз, дерматологічними захворюваннями. Також його корисно пити ревматикам. Ну а до того ж, обліпиховий сік має чудовий смак!

СІК ПЕТРУШКИ

Сік петрушки має дуже сильну лікувальну дію. Його рекомендується вживати людям, що страждають захворюваннями кровоносних судин, особливо артерій і капілярів, оскільки саме в соку петрушки необхідні макро - і мікроелементи знаходяться в оптимальному і лікувальному при таких хворобах співвідношенні. Сік петрушки сприяє підтримці кисневого обміну і нормальної роботи щитовидної залози і наднирників. Він добре допомагає при захворюваннях сечостатевого тракту, нефриті. Сік петрушки рекомендують пити жінкам, що страждають менструальними болями, збоями циклу. Особливо ефективно в цьому разі діє в сумішах з соків моркви, буряка і огірка. Сік петрушки показаний до застосування при гіпертонії, хворобах передміхурової залози і нирок, захворюваннях зорового нерва і очей, офтальмії, кон'юнктивітах, при метеоризмі, водянці. УВАГА: Денна норма соку петрушки не повинна становити більше 50-60 грам, бажано в суміші з іншими соками, оскільки його біологічна активність і дієвість дуже сильна.

СІК ГОРОБИНИ

Горобиновий сік дуже багатий на аскорбінову кислоту (більше, ніж у цитрусових),а за вмістом каротину перевершує навіть моркву. Сік з ягідок горобини – повноцінний природний замінник синтетичних полівітамінів. Він добре впливає на стан кровоносної системи, нормалізує обмін речовин, має відмінні протимікробні властивості. Його показано приймати людям, що страждають гастритами з пониженою кислотністю (по одній чайній ложці за 30 хвилин до прийому їжі). Він лікувальний і при геморої – приймати по чайній ложці, з цукром, запиваючи водою. Горобиновий сік має відмінне жовчогінну та сечогінну дію (пити сік 3-4 рази на день по столовій ложці перед прийомом їжі). Ревматикам лікарі радять вживати сік горобини у суміші з ложкою меду і молоком (співвідношення соку і молока 1:1), пити приблизно по півсклянки такої суміші три рази в день перед їжею. Сорбіт, що міститься в соку горобини, робить його незамінним для діабетиків. УВАГА: Сік горобини з обережністю треба приймати людям, що страждають тромбозами.

СІК З РЕВЕНЮ

В ревені знаходиться велика кількість органічних кислот (наприклад, щавлевої), вітаміни (C і P), мінеральні солі. Він добре впливає на кровообіг. Сік ревеню нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нирок, гарний як жовчогінний засіб. Краще всього пити сік ревеню слід в сумішах з соками селери, моркви або іншими соками, але дотримуючись такого співвідношення: 1 частина соку ревеню і 1 частина іншого соку в суміші з медом. Приймати такий напій слід два-три рази в день. Ревеневий сік рекомендують пити при запорах, гастритах, атониях кишечника, холециститах, проблеми з травленням. УВАГА: Корисний тільки сирий, свіжий ревінь або сік з нього, так як щавлева кислота після термічної обробки набуває неорганічну форму, яка дуже шкідлива – може порушувати засвоєння кальцію, що загрожує захворюваннями кісток і суглобів!

БУРЯКОВИЙ СІК

Сік буряка дуже благотворно впливає в першу чергу на кров людини. Він сприяє нормалізації рівня еритроцитів у крові, йому властиво ефективно очищати кров і організм в цілому. Для цього потрібно приймати склянку-півтори бурякового соку два рази в день. На початку сік буряка рекомендують пити в суміші з морквяним соком, а потім поступово збільшувати його частина в цій суміші. Дуже благотворно впливає сік буряка на самопочуття жінок у критичні дні. В цьому випадку потрібно випивати трохи більше соку буряка (від чверті до половини склянки два-три рази на день). Суміш соку буряка і моркви корисна тим, що забезпечить організм як фосфором і сіркою, так і калієм та іншими лужними елементами. А високий рівень в ньому вітаміну A робить таку суміш чудовим стимулюючим засобом для утворення кров'яних тілець.

СІК СЕЛЕРИ

Селера – продукт, в якому міститься маса корисних для людини речовин. Її листки багаті на білок (14%), в ній багато цукрів, ефірних масел, вуглеводів, вітаміни B, C, PP, настільки важливих для нормальної життєдіяльності людського організму. Натрію в селері в чотири рази більше, ніж кальцію, що робить його дуже корисним для людей, в раціоні яких міститься багато крохмалю і цукру. Натрій ж сприяє виведенню з організму вуглекислого газу. Сік селери – відомий народний сечогінний засіб. Він благотворно впливає на роботу шлунка і кишечника. Сік селери добре пити в композиціях з огірковим, морквяним соком, соком з редиски, петрушки, салату латуку. Як лікувальний засіб селеровий сік показаний людям, які страждають на артрити, гіпертонію, анемію, атеросклероз, цистит, подагрою, діабетом, ожирінням. Допомагає при невротичних хвороби, мігрені і порушеннях сну.

СЛИВОВИЙ СІК

Сік зі слив багатий на калій, а це робить його хорошим засобом для очищення організму від зайвої рідини і кухонної солі. Тому він особливо корисний для ревматиків і людей, хворих на подагру. Крім того, сливовий сік нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

СІК ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ

Сік чорної смородини – гарний загальнозміцнюючий засіб. Буде дуже помічний людям в післяопераційний відновний період. Володіє відмінними протизапальними та потогінні властивості. У ньому дуже багато вітамінів. Дія соку чорної смородини порівняй дії інсуліну, а це робить його незамінним для людей, страждаючих цукровим діабетом.

ТОМАТНИЙ СІК

Не зважаючи на свою низьку енергетичну цінність, сік з томатів має високу поживність, містить багато заліза, аскорбінової кислоти і каротину. Його корисно пити людям з проблемами ШЛУНКОВО-кишкового тракту, оскільки клітковини в томатному соку дуже мало.

ГАРБУЗОВИЙ СІК

Тыква – хорошо известная диетическая и питательная большая «ягода». В ней содержится много каротина (3-9 мг, порой до 38 мг, в зависимости от сорта), витамины B и E. Кроме этого, тыква имеет высокий уровень аскорбиновой кислоты, она богата пектиновыми веществами. Тыквенный сок полезен при болезнях печени и почек (пить по полстакана раз в день). Врачи рекомендуют принимать сок тыквы также при сбоях обмена веществ, диабетикам, людям, страдающим излишним весом. В лечебных целях при камнях в мочевом пузыре и почках полезно пить тыквенный сок три раза в день по четверти – половине стакана сока на протяжении десяти дней. Также этот сок обладает хорошими успокоительными свойствами. При нарушениях сна людям следует выпивать на ночь рюмку смеси тыквенного сока и меда. В народной медицине сок тыквы известен как лечебное средство при воспалении предстательной железы. Принимать его в этом случае надо по стакану на протяжении двух-трех недель. Гарбуз – дієтичних продукт і в дитячому харчуванні – корисно давати малюкам по два-три склянки соку з гарбуза протягом 3-4 місяців. Крім цілющих властивостей, гарбузовий сік володіє хорошими смаковими якостями, особливо з яблучним і морквяним соком.

ЯБЛУЧНИЙ СІК

Яблочный сок имеет превосходные питательные и вкусовые качества. Пектиновые вещества, содержащиеся в яблочном соке, делают его отличным адсорбентом и очистителем организма от накопившихся в нем шлаков. Высокий уровень железа делает яблочный сок незаменимым в рационе людей, страдающих малокровием. Он обладает способностью выводить почечные камни. Сок с яблок очень полезен для людей, страдающих заболеваниями дыхательных путей, бронхитами, для курящих людей. Яблочный сок чудесно комбинируется и дополняет много разных фруктовых и овощных соков, улучшая их вкусовые и качественные показатели. У фруктових соках, у порівнянні з овочевими, більше цукру, тоді як в інших вищий вміст мінеральних солей. Саме тому вони доповнюють і збагачують один одного.

Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Індукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner