Потрібен «холод» для підсобки

Деякі торгові точки, наприклад, магазини пішохідної доступності, укладають договори з постачальниками продуктів на щоденні поставки. У такому разі відпадає необхідність у великих камерах зберігання, достатньо мати холодильні та морозильні шафи для зберігання добового товарного запасу. До речі, слід пам'ятати, що холодильні вітрини при традиційній формі торгівлі через прилавок є експозиційними і, в силу технічних і конструктивних особливостей, не призначені для тривалого зберігання охолоджених і заморожених продуктів. Якщо магазин працює не цілодобово, то по закінченні роботи продукти необхідно перемістити для зберігання в холодильні камери або шафи.
Скільки необхідно камер для магазину? У супермаркеті площею до 1000 кв. м рекомендується встановлювати як мінімум, дві низькотемпературні камери об'ємом 20 куб. м з температурним режимом -18... -20°С (одну – для зберігання м'яса, м'ясних напівфабрикатів, іншу – для риби, рибних напівфабрикатів) і три середньотемпературні такого ж обсягу з температурним режимом +2... +8°С (одну – для гастрономічної продукції, другу – для овочів і фруктів, третю – для молочних продуктів). Загальна кількість камер та їх обсяг визначаються в кожному конкретному випадку при проектуванні магазину, враховуючи розміри приміщення, види використовуваних продуктів харчування і їх кількість, графік надходження товару від постачальника і строки зберігання, а також фінансові можливості замовника.
При виборі шафи для зберігання продукції враховуються розміри підсобного приміщення, де вони будуть встановлюватися. Як правило, більшість вітчизняних і зарубіжних виробників випускають шафи з об'ємом 700 (або 650) та 1400 л (1500 л). Для зберігання продукції поза торгового залу краще використовувати шафи з глухою дверима з-за значно меншого енергоспоживання. Конструктивно агрегат в таких шафах встановлюється або внизу (шафи Solo і Duet від заводу Cryspi) або зверху (як у моделей виробника «Полаир»). Складно віддати перевагу тому чи іншому варіанту розташування агрегату, але при невисоких стелях в підсобних приміщеннях, внизу буде краще для охолодження компресора холодильника.
Для зберігання різних видів продуктів, що випускаються шафи з різними температурними режимами: 0...+6С – для гастрономічної продукції, – 5...+5С – для охолоджених м'яса і риби (інакше називаються «об'єднані»), -18С – для замороженої продукції. Для зберігання плодоовочевої продукції краще використовувати камери, де можна встановити необхідний діапазон температур від +8 до +15С.
У будь-якому разі прийняття рішення про вибір холодильного обладнання для підсобних приміщень підприємства торгівлі має прийматися при технологічному проектуванні конкретної торгової точки.
- Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).Повна версія статті
- Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недолікиВперше на ринку кухонного обладнання з'явилися індукційні плити у 80-ті роки минулого століття. Спочатку пристрої цього типу були досить дороги і використовувалися в основному на кухні «просунутих» ресторанів. По мірі розвитку технологій виникло обладнання за прийнятними цінами – малогабаритні настільні індукційні плити в металевому і пластиковому корпусі, з однією або двома конфорками. Тільки подібні пристрої під брендом GASTRORAG, придатні для застосування на професійній кухні,Повна версія статті