Кошик
442 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD, REMTA ДО 31 ЛИПНЯ 2024 РБезкоштовна доставка

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Правила експлуатації професійної посудомийної машини

Правила експлуатації професійної посудомийної машини

Правила експлуатації посудомийної машини. Професійні посудомийні машини можуть бути вбудовані або вільностоячі. Майже всі виробники пропонують невеликі посудомийки або стаканомоечные машини, які зручно вбудовувати безпосередньо під барну стійку. Очевидно, що більш великі моделі повинні зайняти окреме місце на професійній кухні.

Інструкція з експлуатації професійної посудомийної машини завжди повинна знаходитися поблизу від апарату, щоб обслуговуючий персонал у будь-який момент міг нею скористатися. При будь-яких неполадках машину слід негайно вимкнути. Всі роботи, пов'язані з установкою машини, її підключенням до водопроводу, електропроводки або ремонтом, повинні проводитися фахівцями.

Правила установки посудомийної машини. При установці посудомийної машини слід переконатися, що електроживлення відповідає вказаному в інструкції. Відзначимо, що всі посудомийки обладнані захистом від перепадів напруги, характерних для наших мереж. Також безпеку машини забезпечується системою Aqua Stop, запобігання витокам води будь-якого роду, а спеціальний насос откачает воду, якщо вона перевищить гранично допустимий рівень.

Експлуатація посудомийки. Специфіка функціонування деталей посудомийних машин припускає використання тільки спеціальних професійних миючих і ополаскивающих коштів. При цьому бажано прислухатися до рекомендацій фірм-виробників. Важливо дотримуватися правильного дозування миючих засобів — з цим завданням, як правило, справляються спеціально встановлюються в машину дозатори.

При цьому необхідно пам'ятати про те, що всі вони мають набагато більше агресивний хімічний склад, тому не можна допускати їх контакту зі шкірою.

Потрібно проводити щоденне чищення посудомийної машини, перед якою важливо перевірити, що в машині не залишилося будь-яких твердих частинок, уламків посуду або уламків касет. Після очищення не слід щільно закривати дверцята або опускати ковпак до наступного використання машини – вона повинна просохнути.

Підготовка посудомийної машини до використання Як правило, професійні посудомийні машини мають кілька програм, серед яких є нормальна, коротка і інтенсивна. Наявність програм, в яких можливо змінювати температуру води, що залежить від конструкції конкретної посудомийної машини.

При включенні машини слід переконатися в її зовнішньої справності, перевірити правильність установки деталей, готовність фільтрів і водоумягчителя (достатньо солі), після чого відкрити вентиль надходження води. Також варто перевірити кількість миючих та ополаскивающих коштів або наповнити відповідні ємності, якщо машина не має автоматичного дозатора хімічних засобів.

Миття посуду в посудомийці Перед завантаженням посуду в касету слід видалити великі залишки їжі, потім розмістити посуд у касеті, дотримуючись рекомендацій виробника по розкладці і дотримуючись передбачене касетою поділ на відсіки (для тарілок, столових приладів, великої кухонного начиння). Якщо столові прилади сильно забруднені, їх рекомендують попередньо залити водою.

Після цього потрібно вставити касету в посудомийну машину і запустити цю програму миття. По ходу миття необхідно стежити за концентрацією миючого засобу. Можливо, через кілька циклів його треба буде поповнити. У більшості посудомийних машин це можна легко зробити, просто відкривши кришку і додавши передбачене інструкцією кількість речовини.

Завершення роботи посудомийної машини Багато сучасні посудомийні машини мають функцію самоочищення. Після завершення мийного циклу відпрацьована вода циркулює в миючої камері, а потім видаляється з допомогою насоса, після цього камера споласкивается чистою водою. Машина вимикається оператором або автоматично. Повністю відключеному машина може вважатися тільки після вимикання головного харчування і закриття вентиля подачі води.

Посудомийні машини вимагають щоденного догляду. Так, після вимикання необхідно промивати фільтри, картридж, видаляти з допомогою щітки залишки їжі, що застрягла бруд, тверді уламки і осколки, які можуть призвести до утворення іржі. Корисно також обробляти і зовнішні поверхні посудомийної машини. Варто злегка прочинити дверці для більш швидкого висихання машини. Багато виробників пропонують спеціальні засоби для очищення внутрішніх і зовнішніх поверхонь посудомийних машин.

Профілактика несправностей Якщо посудомийна машина оснащена водоумягчителем, то необхідно регулярно очищати її від вапна, відклади якої можуть привести до корозії деталей. Виробники посудомийних машин також виробляють спеціальні засоби для цього.

При заміні миючого засобу необхідно попередньо очистити машину від колишнього хімікату, дотримуючись інструкції конкретної моделі. Як правило, очищення полягає у проведенні 1-2 циклів миття без посуду і без додавання кошти. Не можна допускати змішування двох речовин, оскільки це може призвести до кристалізації, а отже, до поломки дозатора або інших деталей.

Як і інструкція до будь-якого складного приладу, інструкція до професійної посудомийній машині містить список неполадок, які можуть бути усунуті без участі сервісних служб, таких як, наприклад, не включення машини, незадовільний результат миття, миготіння яких-небудь кнопок. Однак, навіть якщо робота машини не викликає нарікань, виробники рекомендують проводити її профілактичний огляд приблизно два рази на рік.

Конструкція будь посудомийної машини також передбачає пом'якшувач води: жорстка вода, найбільш поширена в Росії, може вивести машину з ладу, оскільки від неї на деталях утворюється накип. М'яка вода більш безпечна для машини, вимагає менше миючих засобів і дозволяє досягти кращого результату миття.

Для досягнення найкращого результату не варто допускати засихання залишків їжі на посуді. В іншому випадку буде потрібно замочування, що передбачає додаткові витрати води й енергії. З цим пов'язана проблема правильного вибору посудомийної машини: її продуктивності повинно вистачати на забезпечення вашого закладу чистим посудом, в той же час вона не повинна простоювати заповнена наполовину. Варто також врахувати рекомендації виробника щодо правильної розкладки посуду. Перед завантаженням посудомийної машини треба видалити занадто великі залишки їжі, що, зокрема, можливо зробити і за допомогою душирующего пристрою.

Практично всі посудомийні машини оснащені системою Aqua-Stop. Вона складається з гнучкого шланга з високоміцної зовнішньою оболонкою і замикаючого магнітного вентиля, який автоматично блокує подачу води в шланг при протіканні. У деяких машинах є піддон з поплавковим вимикачем води, який спрацьовує, якщо рівень води в піддоні перевищує допустиму норму.

Професійні посудомийні машини досить універсальні, однак існують деякі обмеження на предмети, які можна мити. Так, не рекомендується закладати в машину посріблені вироби, вироби з алюмінію та м'якого пластику, тендітну антикварну посуд з порцеляни або матового скла, а також предмети з дерева, перламутру, кістки, олова, міді та латуні. Велика частина професійної і просто сучасної посуду цілком годиться для посудомийок (особливо, якщо застосувати щадний режим), проте на всяк випадок при покупці нової посуду варто уточнювати, дозволяє виробник машинне миття.

Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Індукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner