Кошик
415 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD ДО 31 ТРАВНЯ 2024 РБезкоштовна доставка

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Сучасне нейтральне (допоміжне) обладнання для комбінату харчування

Сучасне нейтральне (допоміжне) обладнання для комбінату харчування

Комбінати харчування поділяються на:

  • шкільні комбінати харчування;
  • комбінати дитячого харчування;
  • комбінати харчування широкого профілю.

Комбінат харчування — це повноцінне виробництво, оснащене великою кількістю основного (теплового, механічного, холодильного) і допоміжного (нейтрального) обладнання.

Варто звернути увагу, що залежно від спрямованості підприємства, змінюється склад основного обладнання, в той час як нейтральне, практично залишається незмінним.

Важко уявити собі професійну кухню без робочих столів, мийних ванн, умивальників, стелажів, кухонних шаф, вентиляційних парасольок та візків.

У корінному цеху (цех підготовки овочів і фруктів) не обійтися без мийних ванн, які бувають одне-, двох - і трисекційні. В них проводиться миття і очищення продуктів — підготовка до подальшої обробки.

На виробничих столах персонал виробляє подальше очищення овочів і фруктів.

У м'ясному цеху виробляються напівфабрикати. Широке застосування тут знайшли ванни мийні, робочі та виробничі столи, які застосовуються для обвалювання туші (відділення м'яса від кісток).

Сировина, як правило, доставляється на вантажних візках. Для розрубу туші використовуються спеціальні разрубочные столи. Після первинної обробки туші на робочих столах готують напівфабрикати, які потім занурюються на візок для гастроємкостей (візок-шпилька) і транспортуються в гарячий цех.

У рибному цеху виробляються напівфабрикати з риби і морепродуктів. Для розморожування риб великих порід використовуються спеціальні ванни з подовженою мийної секції.

Оброблення риби і приготування напівфабрикатів проводиться на робочих і виробничих столах. Подальше транспортування в гарячий цех здійснюється на візках для гастроємкостей.

У гарячому цеху відбувається теплова обробка напівфабрикатів і приготування гарячих страв. Допоміжне обладнання даного цеху представлено, в основному, стелажами, полицями, підставками для наплитной посуду, кухонними шафами для зберігання інвентарю та деяких продуктів.

**Холодний цех** передбачає наявність широкого спектра нейтрального допоміжного обладнання. Тут відбувається приготування різних салатів і холодних закусок. Необхідними в холодному цеху є: робочі столи, ванни мийні, стелажі, полиці кухонні, шафи.

Для зберігання готових напівфабрикатів і страв використовуються холодильні та морозильні камери. Продукція в них зберігається на стелажах. Часто, готові напівфабрикати розкладають в гастроємкості і занурюють їх на візки-шпильки. Потім візки закочують в холодильну або морозильну камеру.

Необхідно зазначити, що для забезпечення гігієнічних вимог, рукомийники необхідні в кожному цеху.

На основі цих даних можна зробити висновок, що нейтральне обладнання необхідно на будь-якому комбінаті харчування.

Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Індукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner