Кошик
543 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD, REMTA ДО 31 БЕРЕЗНЯ 2025 РБезкоштовна доставка
+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Витяжні зонти: призначення, функції, види

Витяжні зонти: призначення, функції, види

В роботі будь-якого ресторану чималу роль грають шеф-кухар і його команда, однак приготування їжі, навіть саме віртуозне, має одну неприємну особливість: завжди виділяється кіптява, пар, запах. Навіть у незначних кількостях всі ці елементи, накопичуючись, створюють дуже неприємну атмосферу в кухні, і ще гірше, якщо вони проникають в ресторанний зал.

Люди приходять в ресторан і для того, щоб відзначити яку-небудь подію, і для зустрічі з друзями та партнерами. За обіднім столом люди обговорюють депозити банків Москви, майбутні угоди, стан ринку, особисті проблеми, негаразди і радості. Неприємний повітря з кухні може перешкодити, і ресторан втратить клієнтів, ось чому в кухонному приміщенні необхідно вентиляційне обладнання.

Витяжні зонти позбавляють кухню від неприємного повітря завдяки тому, що в них направляється повітряний потік, в якому містяться частинки сажі, жиру, води. Така функція цього кухонного обладнання крім того, що залишає атмосферу кухні чистою, ще й рятує від стіни осідання жиру на них, у результаті на прибирання потрібні менші трудовитрати. Самі парасольки легко мити, оскільки в більшості своїй вони виготовляються з нержавіючої сталі, легко піддається чищенню і протистоїть утворенню корозії.

Вытяжные зонты изготавливаются 2-х видов: вытяжные и приточно-вытяжные. Вытяжные зонты устанавливаются там, где уже есть приточная вентиляция, создающая приток чистого воздуха, либо же в помещениях с естественным притоком воздуха, при котором отпадает необходимость наличия приточной вентиляции. Приточно-вытяжные зонты создают воздушный поток в обоих направлениях: и вытягивают грязный, и создают чистый.

Каждый вид вытяжных зонтов, в свою очередь, подразделяется на 2 типа:

  • пристенные – устанавливаются непосредственно на стену;
  • острівні – встановлюються на стелю над ізольованим від стін тепловим обладнанням.

Витяжні зонти в більшості своїй обладнуються лабиринтными фільтрами 1 або 2 ряду. Фільтри забезпечені жиросборниками, які притягують частинки жиру, вносячи свій внесок в ефективну очистку повітря в кухонному приміщенні. Також парасольки можуть забезпечуватися світильниками, але при виборі кухонного обладнання потрібно обов'язково дивитися, щоб світильники не розташовувалися безпосередньо над нагрівальними елементами теплового обладнання.

Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недоліки
    Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недоліки
    Вперше на ринку кухонного обладнання з'явилися індукційні плити у 80-ті роки минулого століття. Спочатку пристрої цього типу були досить дороги і використовувалися в основному на кухні «просунутих» ресторанів. По мірі розвитку технологій виникло обладнання за прийнятними цінами – малогабаритні настільні індукційні плити в металевому і пластиковому корпусі, з однією або двома конфорками. Тільки подібні пристрої під брендом GASTRORAG, придатні для застосування на професійній кухні,
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner