Витяжні зонти: призначення, функції, види
В роботі будь-якого ресторану чималу роль грають шеф-кухар і його команда, однак приготування їжі, навіть саме віртуозне, має одну неприємну особливість: завжди виділяється кіптява, пар, запах. Навіть у незначних кількостях всі ці елементи, накопичуючись, створюють дуже неприємну атмосферу в кухні, і ще гірше, якщо вони проникають в ресторанний зал.
Люди приходять в ресторан і для того, щоб відзначити яку-небудь подію, і для зустрічі з друзями та партнерами. За обіднім столом люди обговорюють депозити банків Москви, майбутні угоди, стан ринку, особисті проблеми, негаразди і радості. Неприємний повітря з кухні може перешкодити, і ресторан втратить клієнтів, ось чому в кухонному приміщенні необхідно вентиляційне обладнання.
Витяжні зонти позбавляють кухню від неприємного повітря завдяки тому, що в них направляється повітряний потік, в якому містяться частинки сажі, жиру, води. Така функція цього кухонного обладнання крім того, що залишає атмосферу кухні чистою, ще й рятує від стіни осідання жиру на них, у результаті на прибирання потрібні менші трудовитрати. Самі парасольки легко мити, оскільки в більшості своїй вони виготовляються з нержавіючої сталі, легко піддається чищенню і протистоїть утворенню корозії.
Вытяжные зонты изготавливаются 2-х видов: вытяжные и приточно-вытяжные. Вытяжные зонты устанавливаются там, где уже есть приточная вентиляция, создающая приток чистого воздуха, либо же в помещениях с естественным притоком воздуха, при котором отпадает необходимость наличия приточной вентиляции. Приточно-вытяжные зонты создают воздушный поток в обоих направлениях: и вытягивают грязный, и создают чистый.
Каждый вид вытяжных зонтов, в свою очередь, подразделяется на 2 типа:
- пристенные – устанавливаются непосредственно на стену;
- острівні – встановлюються на стелю над ізольованим від стін тепловим обладнанням.
Витяжні зонти в більшості своїй обладнуються лабиринтными фільтрами 1 або 2 ряду. Фільтри забезпечені жиросборниками, які притягують частинки жиру, вносячи свій внесок в ефективну очистку повітря в кухонному приміщенні. Також парасольки можуть забезпечуватися світильниками, але при виборі кухонного обладнання потрібно обов'язково дивитися, щоб світильники не розташовувалися безпосередньо над нагрівальними елементами теплового обладнання.
- Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).Повна версія статті
- Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20AІндукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.Повна версія статті