Еволюція обладнання - від печі до кулінарного центру
Винахід в 1976 році компанії Rational першого пароконвектомата кардинально змінило погляди на приготування продукції громадського харчування.
Робота на кухні стала ще більш привабливою. Пароконвектомат поєднав у собі функції декількох видів теплового обладнання і дозволив виробляти велику кількість продукції однаково високої якості за менший час і при цьому значно скорочуючи витрати. При колишній продуктивності, вдалося скоротити кількість теплового обладнання на кухні, і зробити працю кухаря комфортним і ефективним.
Завдяки можливості працювати в режимах конвекції (русі гарячого повітря) , приготування на пару і комбінованому режимі стало можливим зберігати соковитість страв, і як наслідок знижувати втрати при теплової обробки. Надавати рум'яну і підсмажену кірочку і готувати дієтичні страви.
Розробки компанії постійно вдосконалювалися і в 2004 році світу був представлений апарат SelfCooking Center®- функціонально гараздо більше ніж пароконвектомат. Наявність режиму автоматичного приготування (SelfCookingControl) дозволило значно спростити роботу кухарів на професійній кухні, звільнивши від постійного монотонного контролю за процесом приготування.
З появою SelfCooking Control® SCC кухареві досить вибрати на панелі управління категорію продукту (м'ясо, риба, овочі , випічка тощо) задати спосіб приготування і кінцевий результат (колер або ступінь готовності), всі інші параметри апарат підбере самостійно. Оптимальна температура приготування і клімат будуть підібрані автоматично.
3600 разів на годину система SelfCooking Control® SCC контролює й оптимізує процес приготування. Бажаний результат досягається точно до встановленого терміну. По закінченню процесу SCC подасть звуковий сигнал і виведе на табло загальний час приготування. Далі кухареві необхідно оформити блюдо і подати його клієнту.
Можливість зберегти в пам'яті апарату весь процес приготування, дозволить при використанні однакового за якістю сировини, зберегти якість страв незмінним протягом тривалого периуда, незалежно від зміни настрою персоналу.
Навіть якщо одночасно завантажуються самі різні продукти, не відбувається змішання смаку і запаху. Зберігаються вітаміни, мінеральні поживні речовини. Займаючи мінімальну площу, SelfCooking Center® замінює або розвантажує до 50% звичайного кухонного обладнання, такого як печі з циркуляцією гарячого повітря, плити, сковороди перекидні, котли, пароконвектомати, фритюрниці, каструлі і сковороди.
Крім того, процес приготування в RATIONAL SelfCooking Center® займає на 15% менше часу, ніж у звичайних пароконвектоматах. Це заощаджує не тільки час, але і гроші.
Однією з ефективною є функція регенерації страв Finishing® в апараті RATIONAL SelfCooking Center®. Всього лише за 7 хвилин можна підготувати до подачі на стіл велику кількість тарілок. Страви будуть приготовані чудово, і їх чудову якість повністю збережеться.
Переключивши апарат з автоматичного режиму на ручний, можна самостійно встановити всі необхідні параметри для кожного конкретного продукту і контролювати процес приготування.
По закінченню робочого дня важливим для персоналу буде режим автоматичної мийки робочої камери SelfCooking Center® з використанням миючих засобів в таблетках. Система CareControl® забезпечує санітарний стан жарочної камери і парогенератора після кожної мийки. І свіжий пара з парогенератора знову готовий забезпечувати оптимальний клімат в робочій камері.
На додаток до пароконвекционному обладнання, компанії Rational пропонує універсальний кухонних апарат VarioCookingCenter® .
VarioCooking Center® дозволяє: варити, смажити, готувати на грилі, у фритюрі або варити під тиском. в одному апараті.
За рахунок високої потужності нагрівального елемента VarioBoost розташованого під дном чаші, можна без «провалів» потужності готувати партії продуктів на 50 % швидше, ніж у звичайних опрокидывающихся сковородах, з отриманням чудово обсмаженого продукту і збереженням його соковитості. Нагрівання рідини відбувається за досить короткий час, що дозволяє збільшити асортимент приготування перших, соусних страв і гарнірів.Система VarioCooking Control® , аналогічна системі SelfCooking Control® , самостійно розпізнає розмір продукту, обсяг завантаження і визначає вимоги для приготування, які розраховуються індивідуально і коригується в процесі роботи.
Комбінація двох видів устаткування дозволяє оснастити професійну кухню на невеликих площах. Використовуючи різні види теплової обробки.
RATIONAL – це підприємство, поставлене на службу кухареві, і це відрізняє його від класичного машинобудівного підприємства. Ось уже більше 30 років компанія володіє найбільшим на цьому ринку конструкторським відділом, де співпрацюють кухаря, учені-спеціалісти по харчовій промисловості, фізики та інженери. Результатом роботи служить вже більше 450 000 випущених апаратів SelfCooking Center® .
- Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).Повна версія статті
- Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20AІндукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.Повна версія статті