Кошик
492 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD, REMTA ДО 30 ВЕРЕСНЯ 2024 РБезкоштовна доставка

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Призначення тістомісів

Призначення тістомісів

Тістоміси – один з видів обладнання, що використовується на хлібопекарських підприємствах та у сфері громадського харчування для замісу тіста. Всі тістоміси можна поділити на тістоміси для замісу крутого тіста і тістоміси для дріжджового тіста. Основні функціональні елементи тістоміса – місильний орган, діжа і приводний механізм. Залежно від продуктивності, тістоміси можуть мати різний об'єм чаші.

Принцип роботи тістоміса досить простий: у діжу машини завантажують інгредієнти, що входять в рецептуру тесту. Під час роботи апарата можна за потреби додавати інгредієнти через захисну решітку або відкривши кришку – машина в цьому випадку зупиниться. Конструкція сучасних тістомісів враховує особливості структури різних тістових мас, що значно підвищує якість замісу, в кінцевому підсумку і якість готових виробів.

Місильні органи

Місильний орган тістоміса залежно від його функціональних особливостей може бути виконаний у вигляді спіралі, петлі (іноді двох), лопатки, виделки, в тій чи іншій мірі імітують ручний заміс тіста, а для замісу крутого тіста використовуються Z-образні місильні органи або лопатки. Матеріал виконання місильного органу – нержавіюча сталь. Крім того, в тестомесах для додаткового опрацювання тесту і зняття зайвих навантажень з місильного органу є спеціальний пристрій – центральний тестоотсекатель.

Діжі для тістомісів

Діжі, також як і місильні органи тістоміса, мають форму, що залежить від їх призначення: корито, чаша і т. д. Матеріал виконання – нержавіюча або вуглецева сталь. В залежності від конструкції тістоміса, дежа під час замісу може бути нерухома (тістоміси для крутого тіста або тістоміси з месильными органами, що вчиняють планетарне обертальний рух), або може обертатися під час замісу (найчастіше у тістомісів для дріжджового тіста), в окремих тестомесах вона закріплена і вільно обертається за рахунок передачі руху від місильного органу через масу тесту безпосередньо під час замісу (дежа не має трансмісії, пов'язаної з двигуном тістоміса). У більшості тістомісів дежа приводиться в рух приводним механізмом, пов'язаних з двигуном тістомісу. Для збільшення продуктивності тістоміса слід звернути увагу на кількість незалежних приводів для діжі і робочого органу.

Дежа може мати стаціонарне кріплення до тестомесу або фіксуватися за допомогою подкатного механізму. Наявність підкатний діжі актуально для тістомісів великого об'єму. До деяких тістомісам з підкатною діжею виробники пропонують спеціальні пристрої – дежеопрокідивателі, які розраховані на підйом діжі з тістом на висоту обробного столу або на висоту воронки тестоделителя. За бажанням замовника виробник може виготовити обладнання з правої або лівої вивантаженням тесту. В приводному механізмі тістомісів використовуються зубчасті, ремінні або ланцюгові передачі та їхні комбінації.

Швидкості в тестомесах

Тістоміси бувають одно - і двошвидкісні: перша швидкість служить для перемішування інгредієнтів, друга – для утворення структури тіста. Така технічна особливість дозволяє прискорити процес замісу тіста. Іноді виробники доповнюють тістоміс третьою швидкістю – так званим реверсом, призначений, в основному, для звільнення місильного органу від налиплого тесту.

Вибір тістоміса

Як вибрати тістоміс, оптимальний для планованої продуктивності і відрізняється надійністю, простотою використання і прийнятною вартістю?

Фахівці відзначають, що при виборі тістоміса необхідно звертати увагу на три умови:

  1. Вид виробленого тіста (дріжджового, з підвищеною або зниженою вологістю і т. д.).
  2. Продуктивність (обсяг діжі і т. д.).
  3. Технічні параметри (кількість швидкостей, наявність варіатора, тип трансмісії тощо).
Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Індукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner