Кошик
416 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD ДО 31 ТРАВНЯ 2024 РБезкоштовна доставка
+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Призначення тістомісів

Призначення тістомісів

Тістоміси – один з видів обладнання, що використовується на хлібопекарських підприємствах та у сфері громадського харчування для замісу тіста. Всі тістоміси можна поділити на тістоміси для замісу крутого тіста і тістоміси для дріжджового тіста. Основні функціональні елементи тістоміса – місильний орган, діжа і приводний механізм. Залежно від продуктивності, тістоміси можуть мати різний об'єм чаші.

Принцип роботи тістоміса досить простий: у діжу машини завантажують інгредієнти, що входять в рецептуру тесту. Під час роботи апарата можна за потреби додавати інгредієнти через захисну решітку або відкривши кришку – машина в цьому випадку зупиниться. Конструкція сучасних тістомісів враховує особливості структури різних тістових мас, що значно підвищує якість замісу, в кінцевому підсумку і якість готових виробів.

Місильні органи

Місильний орган тістоміса залежно від його функціональних особливостей може бути виконаний у вигляді спіралі, петлі (іноді двох), лопатки, виделки, в тій чи іншій мірі імітують ручний заміс тіста, а для замісу крутого тіста використовуються Z-образні місильні органи або лопатки. Матеріал виконання місильного органу – нержавіюча сталь. Крім того, в тестомесах для додаткового опрацювання тесту і зняття зайвих навантажень з місильного органу є спеціальний пристрій – центральний тестоотсекатель.

Діжі для тістомісів

Діжі, також як і місильні органи тістоміса, мають форму, що залежить від їх призначення: корито, чаша і т. д. Матеріал виконання – нержавіюча або вуглецева сталь. В залежності від конструкції тістоміса, дежа під час замісу може бути нерухома (тістоміси для крутого тіста або тістоміси з месильными органами, що вчиняють планетарне обертальний рух), або може обертатися під час замісу (найчастіше у тістомісів для дріжджового тіста), в окремих тестомесах вона закріплена і вільно обертається за рахунок передачі руху від місильного органу через масу тесту безпосередньо під час замісу (дежа не має трансмісії, пов'язаної з двигуном тістоміса). У більшості тістомісів дежа приводиться в рух приводним механізмом, пов'язаних з двигуном тістомісу. Для збільшення продуктивності тістоміса слід звернути увагу на кількість незалежних приводів для діжі і робочого органу.

Дежа може мати стаціонарне кріплення до тестомесу або фіксуватися за допомогою подкатного механізму. Наявність підкатний діжі актуально для тістомісів великого об'єму. До деяких тістомісам з підкатною діжею виробники пропонують спеціальні пристрої – дежеопрокідивателі, які розраховані на підйом діжі з тістом на висоту обробного столу або на висоту воронки тестоделителя. За бажанням замовника виробник може виготовити обладнання з правої або лівої вивантаженням тесту. В приводному механізмі тістомісів використовуються зубчасті, ремінні або ланцюгові передачі та їхні комбінації.

Швидкості в тестомесах

Тістоміси бувають одно - і двошвидкісні: перша швидкість служить для перемішування інгредієнтів, друга – для утворення структури тіста. Така технічна особливість дозволяє прискорити процес замісу тіста. Іноді виробники доповнюють тістоміс третьою швидкістю – так званим реверсом, призначений, в основному, для звільнення місильного органу від налиплого тесту.

Вибір тістоміса

Як вибрати тістоміс, оптимальний для планованої продуктивності і відрізняється надійністю, простотою використання і прийнятною вартістю?

Фахівці відзначають, що при виборі тістоміса необхідно звертати увагу на три умови:

  1. Вид виробленого тіста (дріжджового, з підвищеною або зниженою вологістю і т. д.).
  2. Продуктивність (обсяг діжі і т. д.).
  3. Технічні параметри (кількість швидкостей, наявність варіатора, тип трансмісії тощо).
Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Огляд індукційної одноконфорочная плитки Suhini SH-IP20A
    Індукційна одноконфорочная плитка SH-IP20A — продукт від вже набридлій на ринку фірми Suhini, позиціонує її як простий в управлінні і корисний прилад, що дозволяє швидко вирішити окремі завдання. Компанія Suhini міцно влаштувалася в каталогах торговельних мереж з широким асортиментом своєї продукції для кухні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner