Кошик
379 відгуків
АКЦІЯ НА ОБЛАДНАННЯ GOODFOOD ДО 31 СІЧНЯ 2024 РБезкоштовна доставка
+380 (95) 552-60-06
+380 (67) 462-34-43
+380 (44) 233-39-40
вул. Тростянецька, 51, Київ, Україна
Обладнання для професійної кухні ресторану, кафе, бару, їдальні та фаст-фуду
Кошик

Вибираємо правильно: тістоміс для виробництва піци!

Вибираємо правильно: тістоміс для виробництва піци!

«Порадьте, який тістоміс необхідний для піцерії? А я зможу замісити на цій машині здобне тісто і тісто для піци? У нас мало місця запропонуйте компактну машину!» Нам часто доводиться стикатися з такими питаннями і проханнями клієнтів. Цю статтю ми хочемо присвятити всім тим, хто знаходиться на етапі вибору тестомесильного обладнання.

Будемо вибирати тістоміс для піцерії продуктивністю близько 120 піц у годину, асортимент якої будується на монопродукте – піці, але при цьому планується випускати невелику кількість борошняних виробів з начинкою (пироги) і дрібноштучних здобних виробів. Розглянемо поетапно процес вибору. Які бренди нам можуть запропонувати тістомісильне обладнання: GAM, Pasquini, Fimar, Avancini, GGF та ін. Зупинимося на італійському виробнику ГАМ.

Нижче ми наведемо алгоритм, користуючись яким, можна підібрати якісну машину.

1. Ознайомтеся з історією компанії, і дізнайтеся, чи давно вона спеціалізується на виготовленні потрібного продукту, наприклад, тістомісів. Якщо історія виробництва налічує кілька десятків років, можна покластися на таку техніку. Асортимент і якість такого обладнання будуть на висоті!

Компанія GAM була заснована близько 20 років тому. Тоді і зараз у її спеціалізацію входило виготовлення обладнання для підприємств громадського харчування і харчових підприємств невеликої потужності. Її асортимент складався і складається з тістомісів, різок, куттерів і печей для випічки піци.

Висновок: з дня заснування компанія GAM виробляє тістомісильні машини, тому вони удосконалюються у відповідності із запитами споживачів, враховуючи інноваційні технології і конструкторські рішення, що, безсумнівно, говорить про високу якість виробів.

2. Зверніть увагу на спектр обладнання, який випускає виробник. Вузький асортимент, як правило, означає, що всі виготовляється в рамках одного підприємства, а значить, виробник гарантує якість товару!

Асортимент компанії GAM безумовно поповнився з моменту її заснування, тепер в ньому присутні міксери, розкочування для піци, теплове обладнання для фаст-фуд і навіть вакуумне пакувальне обладнання.

Висновок: незважаючи на розширився асортимент продукції, виробництво тістомісів компанією GAM (Италия) є одним з пріоритетних напрямів.

3. Уважно вивчіть модельний ряд: він повинен бути досить широким, щоб максимально повно охопити всі клієнтські запити. Що стосується тістомісів, то для них визначальним критерієм модельного ряду буде обсяг діжі (робочий об'єм діжі).

І тут GAM на висоті! Тут ви знайдете, як тістоміси для невеликого виробництва, розраховані на 16 літрову робочу ємність діжі, а також одиниці для великих виробників на 76 літрів.

Висновок: для нашого випадку необхідно підбирати модель з «запасом» робочого об'єму, наприклад, на 48 літрів (L 50 TR 400 або S50 TR400TS). Вибираючи таку модель, ми покриваємо необхідну продуктивність по тесту для піци, а також передбачаємо «резервну» потужність для інших видів тіста.

4. Спробуйте з'ясувати, наскільки універсальний тістоміс: чи буде стабільним якість різних тестових напівфабрикатів.

Але тут не можна бути надто прискіпливим! Фахівці знають, що найбільш високі якісні показники може мати продукт, отриманий на обладнанні, розрахованому на виготовлення монопродукт. Використовуючи універсальний, обладнання споживач завжди втрачає в якості одержуваного продукту! Але повірте, наступні стадії технологічного процесу «завуалируют» ці «недоліки».

Висновок: рекомендований вище тістоміс універсальний (L 50 TR 400 або S50 TR400TS)! Він впорається і з тестом для піци, і з тестом для хлібобулочних виробів, які передбачається випускати в планах.

5. Ознайомтеся з характеристиками обладнання.

Вони дійсно потребують ретельного вивчення. На що ж слід звернути особливу увагу: тип тістоміса (стаціонарна, підкатна, самоопрокидывающаяся, незнімна дежа), потужність, габарити, вага, наявність 2-х і більше швидкостей та ін. Отже, про все по порядку. Тістоміси GAM можуть мати стаціонарну діжу, однак, для зручності роботи і обслуговування виробник передбачає в окремих моделях підьомний головний компонент і знімну діжу.

Загальний принцип при оцінці потужності тістоміса, чим могутніше, тим краще. Навіть якщо якісний заміс може бути проведений при менших потужностях, наявний запас знижує знос тістоміса, завдяки чому машина буде служити довше. Але з іншого боку, тістоміси без запасу потужності більш економні в споживанні електроенергії.

Габаритні розміри тістоміса безпосередньо залежать від його обсягу. З габаритними розмірами устаткування доводиться рахуватися в тих випадках, коли виробничі площі обмежені. Компанія GAM виробляє компактні моделі, які для підвищення мобільності опціонально може комплектуватися роликами, що дозволяє вільно переміщати машину в будь-яку точку технологічної лінійки.

Вага обладнання визначає його металоємність, яка в свою чергу свідчить про надійність і довговічність виробу. Однак, вага не повинен бути значно більше, ніж у аналогічних моделей, інакше ви ризикуєте придбати сучасну одиницю обладнання, а «доісторичний», яка навряд чи порадує зручностями і технічними новинками!

Однією з визначальних характеристик тістоміса є наявність у нього 1-ї або 2-х швидкостей обертання місильного органу. На 1-й швидкості відбувається змішування компонентів тіста, на 2-й освіту і стабілізація структури тіста. Тому час замісу тіста на односкоростном тестомесе вдвічі більше, ніж на двухскоростном. Іноді в тестомесах є так звана третя швидкість або реверс (моделі з самоопрокидывающейся діжею або комплектуються дежеопрокидывателем). У модельному ряду GAM присутні моделі з однією і двома швидкостями, причому вони можуть бути укомплектовані таймерами.

Важливо й те, з чого виготовлений тістоміс та його робочі органи. Наприклад, GAM пропонує два варіанти виконання: корпус тістомісильної машини виготовляють з фарбованої сталі, а деталі, дотичні з тестом (діжі, центральні тестоотсекатели і місильні органи), виготовляють з нержавіючої сталі і повністю виконані з нержавіючої сталі. Такі моделі зазвичай знаходять застосування в цехах з «некомфортною» навколишнім середовищем, тобто з високою вологістю і температурою.

Висновок: запропонований раніше тістоміс GAM має потужний двигун, компактні габаритні розміри і при цьому достатню металоємність; при необхідності може бути оснащений роликами; оскільки, швидше за все, в передбачуваному виробничому приміщенні буде досить комфортні умови, ми рекомендуємо використовувати 2-х швидкісні тістоміси S50 TR400TSV2VE зі знімною діжею і підйомним головним компонентом.

6. Враховуйте дрібниці, наприклад, наявність центрального тестоотсекателя, конфігурацію спіралі тістоміса, матеріал і пристрій кришки, виконання діжі, а також тип трансмісії.

Центральний тестоотсекатель, яким забезпечені тістоміси GAM, деталь досить «корисна». Він знімає навантаження з спіралі тістоміса, додатково «опрацьовує» тісто, що сприяє поліпшенню його якісних показників, сприяє зняттю надлишків тесту зі спіралі тістомісу.

Тістомісильні машини GAM комплектуються досить «потужними» спіральними месильными органами, які можуть «працювати» з тестом різної вологості. Кришка тістоміса може бути виконана з пластику або нержавіючої сталі (решітка, повноцінна кришка з отворами).

Дежа може бути дзеркальною з високими антиадгезионными властивостями або шліфованої, більш товстостінних. Важливий і тип трансмісії, яка може бути представлена редуктором з ланцюговою або ремінною передачею. І та і інша мають плюси і мінуси, проте, з нашої точки зору, ремінна переважно, з-за швидкохідності. При збільшеному напрузі на місильному органі ремінь, прослизаючи, перешкоджає руйнуванню ходових частин машини.

Висновок: запропонований тістоміс S50 TR400TSV2VE має центральний тестоотсекатель (втім, як і всі тістоміси цього виробника), потужну спіраль, кришку з нержавіючої сталі з отворами для додавання інгредієнтів в процесі замісу, яка блокує роботу тістоміса при відкриванні для забезпечення безпечної роботи; дзеркальну діжу з мінімальною адгезією тесту; швидкохідну ремінну передачу «захищає» двигун і редуктор від поломок; за запитом клієнта тістоміс може бути виготовлений з електричними характеристиками 220В/50Гц/1 фаза.

7. Спробуйте подивитися на тістоміс в роботі (безпосередньо в торговому залі компанії або на діючому підприємстві). На крайній випадок заручитися рекомендаціями тих, у кого така техніка вже працює!

Висновок: положення, що не потребує підтвердження!

У цій статті ми спробували з позиції покупця аргументовано вибрати тістоміс для піцерії з продуктивністю 120 шт./год з подальшим розширенням асортименту. Алгоритм, запропонований тут, уніфікований і може бути прикладений до будь-якого виробництва! Однак, якщо Ви сумніваєтеся у своєму виборі, довіртеся професіоналам!

Інші статті
  • Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Огляд настільної індукційної плити Gastrorag TZ-JDL-C30A1
    Зараз в нашому огляді — одноконфорочная індукційна плита TZ-JDL-C30A1 бренду Gastrorag. Фірма Gastrorag позиціонує себе як виробник висококласного обладнання, її цільова аудиторія — компанії і заклади громадського харчування (кафе, бари, піцерії, ресторани, де необхідно готувати багато і швидко).
    Повна версія статті
  • Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недоліки
    Як вибрати індукційну плиту. Переваги і недоліки
    Вперше на ринку кухонного обладнання з'явилися індукційні плити у 80-ті роки минулого століття. Спочатку пристрої цього типу були досить дороги і використовувалися в основному на кухні «просунутих» ресторанів. По мірі розвитку технологій виникло обладнання за прийнятними цінами – малогабаритні настільні індукційні плити в металевому і пластиковому корпусі, з однією або двома конфорками. Тільки подібні пристрої під брендом GASTRORAG, придатні для застосування на професійній кухні,
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner